avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Interpretare Solutie proces
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Interpretare Solutie proces

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti care ar fi interpretarea urmatoarei solutii data intr-un proces pe Comercial, avand drept obiect de dosar "pretentii":
"Repune cauza pe rol pentru a repune în discuţia părţilor excepţia insuficientei timbrări.".
Este vorba despre un proces in care reclamantul (persoana fizica) incearca sa-si recupereze de la parat (persoana juridica) o suma de bani achitata ca taxa de rezervare intr-un contract de constructie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 13:23, 16 Februarie 2010
S-a repus cauza pe rol pentru a repune in discutia partilor acea exceptie ridicata de una din parti cu privire la insuficienta timbrarii actiunii la valoarea pretentiilor! Reclamantul nu a platit la valoarea pretentiilor sale, taxa de timbru si de aceea se rediscuta aceasta problema.
Instanta initial a dispus suspendarea cauzei cu motivarea insuficientei timbrari a actiunii.
Ulterior, partea interesata a atacat solutia ,iar instanta a dispus solutia mentionata de dvs
Ramane ca instanta competenta in rejudecare sa se pronunte asupra valorii timbrajului ,iar daca acesta este dovedit,urmeaza ca instanta sa reia solutionarea cauzei.
Existenta timbrajului la valoarea dispusa de instanta, constituie element care conditioneaza derularea etapelor de solutionare in instanta.
Nu ma pricep prea bine, dar valoare taxei nu este calculata de instanta si comunicata prin citatia la proces? Cum este posibil sa nu se fi platit suficient?
Asa este, insa din ceea ce ati postat ca tema de discutie asta s-a inteles, "exceptia insuficientei timbrarii". Ce se poate intelege?
Eu nu am pregatire juridica, nu inteleg mare lucru.
Dar si eu am o actiune similara fata de aceeasi firma, de aceea incercam sa aflu daca s-a decis ceva in cauza respectiva.
Mie mi s-a comunicat prin citatie care este valoarea taxei de timbru, pe care am platit-o intocmai, de aceea nu reusesc sa inteleg ce s-a intamplat in acest proces.

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru ioanandrei ioanandrei va rog,sa ma ajutati in lamurirea unei situatii. 1.cererea de chemare in judecata se face in tribunal: Instanta constata ca este o cerere ... (vezi toată discuția)
Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)
Exceptia insuficientei timbrari PAS22 PAS22 Buna ziua, Va solicit sprijinul pentru rezolvarea urmatoarei spete: Am formulat cerere de interventie principala in cadrul unui dosar de partaj bunuri ... (vezi toată discuția)