avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa stampilate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa stampilate

Buna ziua!

Am o mare nelamurire: firma la care lucrez are ca activitate comercializarea produselor alimentare si nealimentare ofera bonuri de masa. Angajatii isi primesc tichetele de masa stampilate pe verso cu stampila firmei, pentru a nu putea fii folosite decat in cadrul magazinelor proprii. Este legal acest lucru??
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 09:32, 13 Octombrie 2007
Daca tu nu vezi portita, nici ITM-ul n-o s-o vada :) , si stii de ce? pt. ca ce nu e interzis, e permis. Eu am gasit singurul art. care ar lasa impresia ca ceea ce multi angajatori fac cu aceasta decizie, pt. ca nu este numai unul, nu contravine legii.
repet...nu vad nici o portita pt angajator...
Ceea ce legea nu interzice in mod expres inseamna ca permite. ITM Bucuresti nu poate aplica nici o sanctiune in astfel de cazuri. Crezi ca esti primul caruia i se intampla asa ceva? Sau primul care vrea sa reclame acest aspect la ITM? NU. Eu cred ca este o pierdere de timp.
nu este deloc pierdere de timp.
ITM-ul este o institutie foarte serioasa si chiar raspunde solicitarilor.
Iar raspunsul ITM-ului va fi ca nu exista baza legala pt. a sanctiona aceasta practica :P Poate, daca aceasta constrangere a angajatorilor va fi din ce in ce mai mediatizata, de lege ferenda, se va avea in vedere si acest aspect pt. ca, din pct-ul meu de vedere, aceasta practica este ilegala, incalcand dreptul beneficiarului de a dispune de acest beneficiu conform propriei constiinte B-)

Alte discuții în legătură

Tichete de masa codruta29 codruta29 lucrez la o firma de distributie si acuma inainte de sarbatori,adica pasti ,ne-au dat 20 de bonurila 8,72tichetul dupa care m-am dus sa-mi dea restul de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa danacalugar danacalugar buna ziua sunt administratorul unei firme de catering si sunt in negociere pentru un contract de furnizare masa zilnica angajati. potentialul client doreste ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tichete de masa emise pentru un singur magazin mc_rada mc_rada O ruda de-a mea lucreaza la un supermarket din oras si primeste impreuna cu salarul tichete de masa pe care este scrisa mentiunea \\" valabil in *****\\" Am ... (vezi toată discuția)