avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat

obligativitatea contractului de service?.....
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 13:39, 19 Februarie 2010
da. ce va nedumereste :O
Buna ziua

Sunt in perioada de postgarantie cu casa de marcat si soc. respectiva mi-a comunicat ca nu sunt obligata sa platesc si sa intocmesc contract de service cu ei. Nu stiu ce sa fac. Nu gasesc baza legislativa. Cu multumiri
Kovacs Agnes a scris:

Buna ziua

Sunt in perioada de postgarantie cu casa de marcat si soc. respectiva mi-a comunicat ca nu sunt obligata sa platesc si sa intocmesc contract de service cu ei. Nu stiu ce sa fac. Nu gasesc baza legislativa. Cu multumiri



Ordonanţă de urgenţă nr. 28 (r2) din 25/03/1999
privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale


Art. 1. - (3) Aparatele de marcat electronice fiscale sunt livrate prin distribuitori autorizaţi. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin distribuitor autorizat se înţelege agentul economic pe numele căruia a fost eliberat avizul prevăzut la art. 5 alin. (2). Distribuitorul autorizat are dreptul de a comercializa aparatele de marcat electronice fiscale, inclusiv produsele complementare acestora, pentru care a obţinut avizul, precum şi obligaţia să asigure service la aceste aparate atât în mod direct, cât şi prin alţi operatori economici acreditaţi de către acesta, denumiţi în continuare unităţi acreditate pentru comercializare şi/sau service. Distribuitor autorizat nu poate fi decât producătorul sau importatorul aparatului respectiv. În situaţia defectării aparatelor de marcat electronice fiscale utilizatorii sunt obligaţi ca în momentul constatării defecţiunii să anunţe distribuitorul autorizat care a livrat aparatul sau, după caz, unitatea de service acreditată a acestui distribuitor autorizat.
Va multumesc de raspuns. Asta o stiam si eu , credeam ca exista ceva lege sau ordonanta noua care abroga obligativitatea
Nu, nu exista nimic care sa abroge acest articol. Daca firma respectiva sustine contrariul, sa va dea si baza legala. Veti vedea ca isi vor reconsidera pozitia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa activitate intretinere si reparatii instalații frig Maria201193 Maria201193 Buna ziua! PFA ul care are ca obiect de activitate intretirere si reparatii instalații frig (concret reparatii frigidere) este obligat să aibă casa de ... (vezi toată discuția)
Autorizare societate pentru fiscalizare dias23ro dias23ro Buna ziua! Am un S.R.L. si as dori sa pot fiscaliza si eu case de marcat, ma puteti ajuta cu pasii de autorizare pentru fiscalizare ? (vezi toată discuția)
Revizie anuala la casa de marcat anonima70 anonima70 Buna ziua!am o ii care luna noiembrie implineste 1an,am fost contactata de firma de la care am cumparat casa de marcat ca trebuie sa-mi fac revizuire la casa ... (vezi toată discuția)