avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... analize medicale obligatorii la angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

analize medicale obligatorii la angajare

Stie cineva, temeiul legal al analizelor periodice obligatorii si mai exact daca exista o lista cu acestea pentru conditii de munca normale?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gianantina , utilizator 22:31, 29 August 2010
HG 355/2007 este actul normativ care reglementeaza desfasurarea practica a activitatii de medicina muncii. Este modificata de HG 263 2008.
Examenul medical periodic este obligatoriu cf Codului muncii.

Daca discutam de certificatuil medical la angajare sau in alte situatii, acesta este reglementat de art. 28 din Codul muncii.

Daca discutam de examenele perioadice de medicina muncii, atunci trebuie sa studiati art. 182-187 din Codul muncii si, adiacent, functie de marimea unitatii, art. 171-181 din Codul muncii.

De asemenea, art. 19-37 din CCM unic la nivel national.
Investigatiile difera in functie de riscurile de la postul de lucru (nu e totuna de ex un sudor care lucreaza intr-un atelier, cu unul care lucreaza intr-o turnatorie sau cu unul care lucreaza pe santier, la 3o m inaltime). De aceea pot fi indicate numai de catre medicul de medicina muncii. Periodicitatea este, de regula, anuala. Pentru mai multe detalii dati-mi mesaj privat.
Va multumesc pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale obligatorii - in gradinita respectiv scoala magicstar magicstar Buna seara, As dori sa stiu care sunt analizele medicale in vigoare necesare pentru angajarea in gradinita si respectiv in scoala, ca educator respectiv ... (vezi toată discuția)
Periodicitatea controlului medical al angajatului luciaene luciaene buna ziua, Am cautat in legislatia din domeniu sanatatii si securitatii in munca actul normativ in care se prevede periodicitatea la care se efectueaza ... (vezi toată discuția)
Examen psihologic sindicalistul sindicalistul in baza carui act legislativ trebuie ca electricienii sa efectueze examen psihologic? Va multumesc. (vezi toată discuția)