avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restituire credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restituire credit

Am luat un credit in 2009(pe societate) ptr.achizitie utilaje pentru care s-a constituit o garantie.
In cazul in care restitui acest credit anticipat, nu este normal sa intru in posesia acelei garantii personale?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:27, 17 Februarie 2010
Ar fi normal, dar acest lucru depinde si de termenii si conditiile contractului de creditare cu banca. Pentru banca este in general o afacere proasta ca un credit sa fie restituit inainte de termen -- din aceasta cauza majoritatea bancilor cu care am lucrat percep chiar penalizari in cazul platilor anticipate.
S-a constituit o garantie inseamna ca ati semnat si un contract de garantie reala mobiliara pe bunurile achizitionate?
Daca aceasta este situatia , la data rambursarii sumelor, banca in termen de max.40 de zile, pe cheltuiala d-voastra , trebuie sa procedeze la radierea gajului din AEGRM (arhiva electronica de garantii reale mobilare) Aici puteti verifica chiar d-voastra daca s-a radiat sau nu . Acesta este site-ul [ link extern ] .
Oricum radierea nu o poate face decat cel care a inscris. Aceasta expira la 5 ani de la inscriere daca nu a fost facut aviz de prelungire.
Daca nu am inteles bine poate reveniti cu detalii. Dar nu vad legatura cu garantia personala pentru ca era un gaj pe bunurile societatii si nu vad cum ati intra in posesia gajului decat daca acesta a fost cu deposedare, adica banca la data constituirii gajului a luat utilajele in posesia sa (sincer nu cred ca vreo banca face gajuri cu deposedare pe utilaje , pentru ca ar costa paza si depozitarea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de gaj alexa231980 alexa231980 este nevoia sa inregistram undeva contractul de gaj (vezi toată discuția)
Agent anaf care s-a inscris ca si creditor ipotecar desi nu exista nimic de ipotecat. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua! Am primit prin posta un AVIZ DE IPOTECA INITIAL. Din cuprinsul acestuia reiese ca un agent constatator al ANAF-ului care in urma cu ceva vreme a ... (vezi toată discuția)
Bani dati imprumut sorin648 sorin648 am si eu o intrebare. un prieten ma roaga sa il imprumut cu o suma de bani pt o perioada de 5-6 luni. Mi-a spus ca pt a fi linistit putem face un contract de ... (vezi toată discuția)