avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Agent ANAF care s-a inscris ca si creditor ipotecar ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Agent ANAF care s-a inscris ca si creditor ipotecar desi nu exista nimic de ipotecat.

Buna ziua! Am primit prin posta un AVIZ DE IPOTECA INITIAL. Din cuprinsul acestuia reiese ca un agent constatator al ANAF-ului care in urma cu ceva vreme a intocmit un proces verbal contraventional si a aplicat o amenda, s-a inscris in Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare. (S-a inscris ca si creditor ipotecar dar nu este precizat si asupra carui imobil s-a constitui ipoteca). La acel proces verbal am facut plangere contraventionala si am castigat obtinand anularea. In prezent acestia (ANAF) au facut recurs, deci inca nu exista o hotarare definitiva si irevocabila. Ceea ce ma nedumereste este ca acesta (agentul) s-a inscris dupa ce am castigat procesul (gajul general nefiind diminuat si neexistand alti creditori, deci nu exista nici un pericol de diminuare), s-a inscris ca si creditor ipotecar desi nu are ce ipoteca pentru ca firma nu are nici o cladire ca si proprietate privata ci doar contracte de comodat acolo unde exista sediul fiscal. Intrebarea mea ar fi: Este legal asa ceva? Poate un angajat al ANAF sa se inscrie ca si creditor ipotecar desi nu exista nimic de ipotecat si in plus nu exista nici un pericol de sustragere de la plata acelei amenzi? Se poate face o astfel de inscriere desi procesul inca nu a fost finalizat? Poate fi vorba de abuz in serviciu? Mentionez si faptul ca aceea persoana are ceva cu noi, deoarece de foarte multa vreme tot incearca sa ne creeze probleme. Dupa foarte multe incercari a reusit sa aplice o amenda care s-a dovedit a fi aplicata in mod ilegal.
Va multumesc! :)
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 15:04, 11 Aprilie 2013
Stimate domn,

Ipoteca poate avea ca obiect si bunuri mobile si imobile. In AEGRM se inscrie ipoteca asupra bunurilor mobile.
ANAF are ipoteca legala in temeiul prevederilor Codului Fiscal si de procedura fiscala.

Daca ati anulat pv-ul de contraventie, puteti solicita radierea inregistrarii. Daca refuza radierea, poate constitui abuz in serviciu.
Va multumesc pt. raspuns! Inteleg.. Din aceea comunicare reiesea ca este creditor ipotecar si am crezut ca a pus ipoteca pe vre-o casa ceea ce mi se parea imposibil. Dar daca a pus ipoteca pe un bun mobil, nu trebuia precizat care este acest bun? Sau a fost facuta pur si simplu o inscriere care sa-i determine rangul in cazul in care ar mai exista si alti creditori si atat ?
Va multumesc inca o data !
M-a nedumerit si Art. 127 (Cod de procedura fiscala) ,,Tipuri de garanţii.
Garanţiile pentru luarea măsurilor prevăzute la art. 126 se pot constitui, în condiţiile legii, prin:
a) consemnarea de mijloace băneşti la o unitate a Trezoreriei Statului;
b) scrisoare de garanţie bancară;
c) ipotecă asupra unor bunuri imobile din ţară;
d) gaj asupra unor bunuri mobile;
e) fidejusiune.''

Nu zic ca nu aveti dreptate ci doar ca din acea instintare rezulta ca acesta si-a constituit o ipoteca nu un gaj.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator
A pus ipoteca pe intreg patrimoniul, este o ipoteca legala. Intr-adevar, temeiul acestei inregistrari este prioritatea si opozabilitatea fata de ceilalti creditori ai debitorului respectiv.

Probabil e o varianta mai veche a codului de procedura fiscala, anterioara datei de 01.10.2011, intrarea in vigoare a Codului Civil. De la acea data nu mai avem gaj decat cu deposedare, gajul fara deposedare se numeste ipoteca mobiliara.
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator
Bine. Va multumesc! Ma interesa sa stiu daca este legal. Si... deci este.

...Da. Este o varianta mai veche. Unde asi putea gasi varianta actualizata?
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
LuchianSeb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipoteca mobiliarã criss15 criss15 Buna seara! Art.2343 din N.C.civ prevede ca ipoteca este un drept real asupra bunurilor mobile si imobile. Intrebarea mea este care mai e diferenta dintre ... (vezi toată discuția)
Imprumut 10.000 euro - garantii ali18ro ali18ro buna ziua, vreau sa ajut un prieten cu un imprumut de 10.000 euro pentru 1 an de zile, fara dobanda, cu contract notarial, fara garantii. sotia lui nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Poprire si ipoteca pe cont curent baloghjoe baloghjoe Buna ziua. Intrebarea mea ar fii : Daca se poate incasa de catre o institutie de credit rata lunara pentru credit in CONTUL CURENT, daca este instintat ... (vezi toată discuția)