avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim pe economie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim pe economie

Sunt angajata din dec 2009 in functia de asistent de cercetare stiintifica cu un salariu de 711 ron in conditiile in care am studii superioare in domeniu (se cerea minim licenta pe domeniul fizica). Care este salariul minim pentru studii superioare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:36, 25 Februarie 2014
Solutionarea contestatiilor in legatura cu stabilirea salariilor de baza individuale, a sporurilor, a premiilor si a altor drepturi care se acorda potrivit prevederilor prezentei legi este de competenta ordonatorilor de credite.
Contestatia poate fi depusa in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.
Ordonatorii de credite vor solutiona contestatiile in termen de 10 zile.
Si f important conteaza si daca dvs sunteti incadrata pe postul/functia cu studii superioare, adica Cod Cor ptr societatile private! Ptr ca degeaba dvs aveti studii superioare dar sunteti incadrata conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania intr-o functie/post mai inferior si astfel ei nu sunt obligati sa va dea salariul acela ci cel conform incadrarii dvs.

1200 lei + sporul de vechime de minim 5% ptr cel putin 3 ani vechime!
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
BIANCA IRINA, utilizator
daniella83 a scris:

Am cautat renumita lege 330/2009. In cadrul anexei II/1.4 - salarii functii didactice auxiliare, salariul pentru asistent de cercetare stiintifica este 2.3*sal minim pe economie. In acest caz...cui ma pot adresa?

Fiti atenta, coeficientii din legea 330/2009 nu se aplica in anul 2010! Pentru acest an, salariul de incadrare se stablieste prin raportare la functii similare; daca nu exista vreuna in institutie, se pleaca de la nivelul prevazut anterior de OG 10/2008 - chiar daca este abrogata (o mare nebunie) adaugandu-se eventualele sporuri cu caracter permanent prevazute in subsolurile anexelor. Daca salariul astfel rezultat este mai mic de 705 RON se acorda aceasta valoare. Daca este mai mare...cu atat mai bine.
Din pacate, in sectorul bugetar nu se aplica coeficientii prevazuti de CCMUNN.
in conditiile in care, conform Legii Educatiei nr. 1/2011, poate fi asistent de cercetare doar cei care sunt doctoranzi, eu inteleg ca se cer studii superioare ... nu stiu ce sa mai zic ...mi se pare absurd...
Intr-adevar, trebuie sa aiba studii superioare o astfel de persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare, bugetar dros dros Sunt absolvent de studii superioare, promotia 2009/2010, cu licenta, si sunt nou angajat, primul loc de munca, intr-o institutie bugetara, incepand cu luna ... (vezi toată discuția)
Care este salariul unui consilier juridic asistent? mariamihaelailie mariamihaelailie Buna seara, As dori sa stiu care este salariul brut al unui Consilier Juridic Asistent t-Serviciul Contencios Administrativ, Juridic dintr-o primarie? Si ... (vezi toată discuția)
Salariu de baza ContSters66817 ContSters66817 Buna ziua , cum se calculeaza un salariu de baza conform legii unice de salarizare aneza I/2 pentru un inspector debutant? Cum adica baza1.75? Cum se ... (vezi toată discuția)