avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intimpla?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intimpla?

Buna seara,un prieten al meu are o nelamuriere care suna astfel;un bun vandut cu acte pe el..se dovedeste sa fie obtinut prin furt sau alte mijloace ...daca mai poate fi confiscat fara despagubire fara ca sa primesc desbagubire sau contravaloarea acestuia pe care am achitat-o.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: albulescu , utilizator 17:25, 18 Februarie 2010
Vandut cu ce fel de acte? cu un act sub semnatura privata? merge. Insa in cazul in care se dovedeste ca bunul respectiv provine dintr-un furt, poate fi confiscat , cumparatorului ramanand-i sa se indrepte impotriva vanzatorului , prin instanta, in vederea recuperarii pretului platit.
Rugamintea mea este sa incercati sa detaliati putin situatia.
Este vorba despre un telefon mobil pe care exista acte(garantia firmei de unde a fost achizitionat) si factura
daca o sa-l confiste, dvs puteti cere recuperarea banilor platiti pe aparat.
daca nu vi se restituie, apelati la o actiune prin instanta...in functie si de valoarea mobilului.
Multmesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marfa confiscata granita ungaria Adrian_Hogea Adrian_Hogea Acum cateva zile am fost in italia si am cumparat 4 motoare de barca, initial am vrut sa cumpar 2 dar am gasit 4 bune asa ca le-am cumparat pe toate, problema ... (vezi toată discuția)
Chemarea in garantie ContSters159316 ContSters159316 pe rol se afla o cauza cvila cu obligarea paratei la plata contravaloare marfa vanduta , marfa a fost livrata conditie EXW, parata a angajat un transportator ... (vezi toată discuția)
Temei juridic ridicarea bunului Nelupop Nelupop Buna Intrebarea mea este urmatoarea: Ce temei juridic poate sa stea la baza ridicari, de catre organele de urmarire penala , unui bun mobil - banuit furat - ... (vezi toată discuția)