avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decl.390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decl.390

buna ziua, ma confrunt cu urmatoare situatie:
efectuez intr-o luna transport persoane (soc. com.)ptr. o agentie de turism (o alta soc. com.) in alta tara (ex. Bulgaria), emit fact .pe numele agentiei de turism , fact. scutita de tva cu drept de deducere, trebiue sa depun declaratia 390?
mentionez ca agentia de turism este din romania
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 20:19, 18 Februarie 2010
de ce facturati fara tva catre agentia de turism?
danike a scris:

de ce facturati fara tva catre agentia de turism?

scuze, am recitit si am inteles speta. aceste servicii nu se declara in 390 deoarece beneficiarul nu este persoana impozabila nestabilita in romania

art. 156^4, alin 1, lit. c) cod fiscal
prestările de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2) efectuate în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă
:offtopic:
@expro:
Va rog frumos respectati regulamentul de postare care interzice :
- deschiderea mai multor topicuri cu acelasi subiect
- deschiderea aceluiasi subiect in mai multe topicuri
Va rog sa corelati titlul cu tema subiectului

Din ce ati postati azi , am sters aproape tot ... si am muncit mai mult decit Dvs cind ati postat...
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 vies monika-monik monika-monik Buna seara, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o problema urgenta in legatura cu depunerea decl 390.Tin contabilitatea la o agentie de turism si in luna mai ... (vezi toată discuția)
Tva ptr servicii nave fluviale augura augura am urmatoarea problema: - cum se trateaza din punct de vedere tva prestari servicii similare cu cele conf art.143,al 1, lit h, pc 3 efectuate catre nave care ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)