avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma

Buna ziua!
Am o firma la care activitatea principala(pe certificatul de inmatriculare) este comert cu ridicata al pieselor si accesoriilor pentru autovehicule.
Momentan aceasta firma nu are nicio treaba cu aceasta activitate ci cu haine,mobila,articole de menaj tot felul de produse second hand pe langa care si produse noi cum ar fi rechizite scolare etc.
Intrebarea mea este :
Care sunt codurile caen corecte care trebuie autorizate pentru aceasta activitate ma intereseaza sa pot comercializa aceste second-uri si en-gros?
Trebuie schimbata activitatea principala a firmei?
Cel mai recent răspuns: Voxaledana , utilizator 15:21, 22 Februarie 2010
Da, este nevoie sa modificati obiectul principal de activitate. Profitul unei societati trebuie obtinut dupa cum urmeaza: cel putin 50% din activitatea principala, iar restul de 50% din alte activitati secundare autorizate de catre ORC.

Pentru obiectul principal de activitate va recomand cod CAEN 4690 - comert cu ridicata nespecializat, in cazul in care vanzarea se face en-gros (acest cod include comertul cu ridicata al diverselor produse fara nicio specializare); daca vanzarea se face cu amanuntul, va recomand cod CAEN 4719 - comert cu amanuntul in magazine nespecializate, cu vanzare predominanta de produse nealimentare (acest cod inclide activitati ale magazinelor universale care comercializeaza, in general, produse ca: imbracaminte, mobila, produse electrocasnice, artocole de fierarie, cosmetice, bijuterii, jucarii, articole sportive etc).
Ultima modificare: Joi, 18 Februarie 2010
Denisa Stanca, Avocat
Multumesc foarte frumos pentru raspuns!
In legatura cu codul 4779 Comert cu amanuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine ce m-ati sfatui avand in vedere ca momentan vanzarea bunurilo second-hand este activitatea principala de unde se obtin peste 50% din veniturile firmei.
- 4719 acopera si bunurile second sau numai bunurile noi?
Va rog sa--mi spuneti si care sunt pasii de urmat la Reg. Com. pentru a schimba activitatea principala?!
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen vanzare haine second hand ralucadan ralucadan Buna ziua, Care este codul caen care trebuie trecut in statut ca si domeniu principal de activitate pentru vanzarea en-gros/cu ridicata a produselor second ... (vezi toată discuția)
Regim special second hand oanagavriliuc oanagavriliuc Buna ziua! Care este codul caen pentru o societate care vrea sa importe mobilier si decoratiuni second-hand si sa le revanda in Romania? (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare decoratiuni de craciun just.rain just.rain Stie cineva care ar fi codul caen pentru vanzarea cu amanuntul al decoratiunilor de craciun (gen beteala, globulete, instalatii de lumini, etc.)? Multumesc ... (vezi toată discuția)