avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită "Luare in posesie"
Discuție deschisă în Executare silită

"Luare in posesie"

Am un credit ipotecar, nu mai pot plati si incepe executarea silita;partea asta am inteles-o, dar in contract scrie ca"in caz de neexecutare, creditorul poate folosi mijloacele proprii pentru luarea in posesie a bunului afectat garantiei" . Asta inseamna cumva ca eu pot fi evacuat din imobil, banca poate sa-l inchirieze fara sa incerce vanzarea imobilului? pentru ca cei de la banca asa m-au amenintat .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: alin1972 , utilizator 21:50, 18 Februarie 2010
Aceasta claza este obligatorie pentru ca un contract sa poata fi inscris in arhiva de garantii reale mobiliare.
Contractul de credit este titlu executoriu asa ca banca poate sa incerce valorificarea lui pentru recuperarea sumelor.
Nu cred ca banca are in obiectul de activitate inchirierea imobilelor tertilorsa procedeze conform celor precizate de d-voastra. Cred ca era o incercare de a va determina sa platiti.
Pentru a putea inchiria imobilul, banca mai intaii trebuie sa adjudece imobilul in contul creantei , adica sa devina proprietar. Legal se poate , dar eu nu am auzit niciu astfel de caz pana acum.

Multumesc pentru raspuns, dar "m-ati bagat in ceata"; am postat aceeasi intrebare pe topicul Recuperari creante... si raspunsul : "Conform art.488, 489 si urm. din Codul de proc. civ., raspunsul este a, creditorul ipotecar poate face acest lucru. "
Eu nu am studii de drept dar este aberant din punct de vedere logic sa poti fi evacuat din casa atata timp cat esti proprietar.
Atunci (si copiez ce am raspuns pe celalat topic) :
"Misto lucratura: adeca banca ma scoate din casa, o da in chirie si candva peste ani si ani incearca sa o vanda, intre timp curgand dobanzi penalizatoare pe intreaga suma datorata bancii( plus poprirea pe veniturile subsemnatului); un calcul simplu arata ca in trei ani datoria catre banca se dubleaza ,in acest interval banca vinde casa si-si acopera banii imprumutati si subsemnatul va plati in continuare tot restul vietii pentru un imobil pe care nu-l are!
Faina legislatie avem, da' asa-i cand semnezi ca muflonu'
Ma intreb ce interes ar mai avea banca in aceste conditii sa valorifice imobilul vreodata..."
Vedeti vreo iesire din aceasta situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita de catre executor judecatoresc Teos1 Teos1 In urma unei licitatii castigate de la o banca am obtinut ACTUL DE ADJUDECARE care constituie TITLU DE PROPRIETATE asupra unui imobil dar in care eu nu pot ... (vezi toată discuția)
Problema cu o ipoteca whitetulip whitetulip Buna ziua! Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema: sotul meu a facut o linie de credit si deoarece suma era destul de mare am girat cu apartamentul meu. ... (vezi toată discuția)
Evacuare mironsorin mironsorin Buna ziua.Numele meu este Sorin Miron,am 55 de ani.Sunt divortat ,dar locuiesc impreuna cu fosta,intr-o casa noua,construita in 2016.Mi-a facut mutatie la ... (vezi toată discuția)