alexandradian_a@yahoo.com a scris:
Cat despre ITM, asa mi-a spus sa fac...
cerere de incetare suspendare cu mentiunea ca s-au incheiat cei 2 ani si inca o cerere cu aceeasi data de cic. Inspectoarea de la ITM Buc cu care lucram noi, asa mi-a spus ca trebuie. Iar angajatorul trebuie sa-mi faca doua decizii pt fiecare cerere:
1. Decizie de incetare suspendare
2. Decizie de cic
La cea de-a 2 - a decizie, nu se scrie ca este suspendata de la...pana la..., ci doar ca este suspendata cu art 51 lit a, si cand se vor implini cei 2 ani, se va face o decizie de reincadrare.
Corectati-ma va rog, daca gresesc.
In conditiile in care nu exista o reglemetare legala clara, probabil ca fiecare angajator si ITM aplica propriile reguli. Ar trebui sa existe o reglementare unica in privinta inscrierilor in carnetele de munca, chiar daca, in timp acestea vor disparea. In conditiile in care Agentia pt Prestatii Sociale, emite automat - fara o informare prealabila din partea parintelui - la data implinirii varstei de 2 ani / 3 ani de catre copil, decizia de incetare a platii indemnizatiei , nu vad de ce angajatorul ar mai avea nevoie de o cerere suplimentara din partea angajatului prin care acesta il informeaza ca a incetat cic, din moment ce angajatul a anexat certificatul de nastere a copilului la cererea de cic, iar acest certificat este notat in carnetul de munca.
La art 51 alin 1 lit a din CM este prevazut ca se suspenda cim din initiativa salariatului in cazul concediului pentru cresterea copilului in virsta de pina la 2 ani sau , in azul copilului cu handicap , pina la implinirea virstei de 3 ani.
Consider ca notarea in carnet a suspendarii cim in tem art 51 lit a cu data de prezuma ca data incetarii cic este la data implinirii de catre copil a virstei de 2 / 3 ani. Deci de ce sa mai fac o cerere de incetare ?
Pentru o paralela cu incetarea de drept a cim, 56 a CM, in cazul decesului salariatului, ce fac il pun sa si faca cerere de desfacere ? ori pun mostenitorii daca exista sa faca asta si sa anexeze certificatul de deces ?
Asta cred eu.