avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... COMPLETAREA CARTII DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

COMPLETAREA CARTII DE MUNCA

Am o angajata care a avut CIM suspendat pt concediu de ing.copil.2 ani pana la data de 01.01.2010 . Intre timp a mai nascut un copil si a facut cerere de c.i.c.2 ani pt al doilea copil cu data de 02.01.2010.
In cartea de munca cum voi face inscrierile ??????
Pt.primul copil la incetarea perioadei trebuie sa faca cerere (pt a avea un numar de inregistrare in cartea de munca).???? ori poate sa faca cerere de ing.c. doar pt al doilea copil.
Cate pozitii vor fi completate in carnetul de munca?????:sorry:
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 10:53, 25 Februarie 2010
nu cred ca am inteles bine...nu se incheie pe 14.09.2011 cand va implini copilul 2 ani? Se va prelungi pana se implinesc 2 ani, de la 02.02.2010 de cand am intrat in prelungire, adica voi sta acasa cu copilul si voi pimi indemnizatia pana pe 02.02.2012!?
Nu mai inteleg nimic #-o
va rog, lamuriti-ma!
alexandradian_a@yahoo.com a scris:

nu cred ca am inteles bine...nu se incheie pe 14.09.2011 cand va implini copilul 2 ani? Se va prelungi pana se implinesc 2 ani, de la 02.02.2010 de cand am intrat in prelungire, adica voi sta acasa cu copilul si voi pimi indemnizatia pana pe 02.02.2012!?
Nu mai inteleg nimic #-o
va rog, lamuriti-ma!
CIC pentru al doilea copil inceteaza in 14.09.2011, din 15.09.2011 ar trebui sa va reluati activitatea , in conditiile in care nu apare un al treilea copil - discutam ipotetic. Prelungirea corespunzatoare se refera la faptul ca, din data urmatoare celei in care primul copil a implinit 2 ani , parintele poate solicita cic pentru al 2 lea copil, pina la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani. Plata indemnizatia inceteaza la data implinirii de catre copil a varstei de 2 ani. Acestea sunt dispozitii imperative ale legii, de aceea m am mirat ca v a pus ITM sa faceti cerere de incetare a cic. Daca va uitati si pe Decizia de la Directia Muncii se precizeaza perioada de inceput si sfirsit a cic. Doar pentru intrarea in cic se face cerere pentru ca vorbim de o suspendare la initiativa angajatului a cim- 51 a CM, incetarea intervine de drept la implinirea a 2 ani de catre copil, si la cerere in conditiile in care parintele isi reia activitatea in interiorul celor 2 ani.

Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
orca, utilizator
pneagu a scris:

am pierdut 4 luni de indemnizatie pt cel de-al doi-lea

Nu ati pierdut nimic
OUG 148/2005 art.6:

Ma refeream la ce mi-a scris mai sus, cum ca nu am pierdut cele 4 luni...
Cat despre ITM, asa mi-a spus sa fac...
cerere de incetare suspendare cu mentiunea ca s-au incheiat cei 2 ani si inca o cerere cu aceeasi data de cic. Inspectoarea de la ITM Buc cu care lucram noi, asa mi-a spus ca trebuie. Iar angajatorul trebuie sa-mi faca doua decizii pt fiecare cerere:
1. Decizie de incetare suspendare
2. Decizie de cic

La cea de-a 2 - a decizie, nu se scrie ca este suspendata de la...pana la..., ci doar ca este suspendata cu art 51 lit a, si cand se vor implini cei 2 ani, se va face o decizie de reincadrare.
Corectati-ma va rog, daca gresesc.
alexandradian_a@yahoo.com a scris:

Cat despre ITM, asa mi-a spus sa fac...
cerere de incetare suspendare cu mentiunea ca s-au incheiat cei 2 ani si inca o cerere cu aceeasi data de cic. Inspectoarea de la ITM Buc cu care lucram noi, asa mi-a spus ca trebuie. Iar angajatorul trebuie sa-mi faca doua decizii pt fiecare cerere:
1. Decizie de incetare suspendare
2. Decizie de cic

La cea de-a 2 - a decizie, nu se scrie ca este suspendata de la...pana la..., ci doar ca este suspendata cu art 51 lit a, si cand se vor implini cei 2 ani, se va face o decizie de reincadrare.
Corectati-ma va rog, daca gresesc.

In conditiile in care nu exista o reglemetare legala clara, probabil ca fiecare angajator si ITM aplica propriile reguli. Ar trebui sa existe o reglementare unica in privinta inscrierilor in carnetele de munca, chiar daca, in timp acestea vor disparea. In conditiile in care Agentia pt Prestatii Sociale, emite automat - fara o informare prealabila din partea parintelui - la data implinirii varstei de 2 ani / 3 ani de catre copil, decizia de incetare a platii indemnizatiei , nu vad de ce angajatorul ar mai avea nevoie de o cerere suplimentara din partea angajatului prin care acesta il informeaza ca a incetat cic, din moment ce angajatul a anexat certificatul de nastere a copilului la cererea de cic, iar acest certificat este notat in carnetul de munca.
La art 51 alin 1 lit a din CM este prevazut ca se suspenda cim din initiativa salariatului in cazul concediului pentru cresterea copilului in virsta de pina la 2 ani sau , in azul copilului cu handicap , pina la implinirea virstei de 3 ani.
Consider ca notarea in carnet a suspendarii cim in tem art 51 lit a cu data de prezuma ca data incetarii cic este la data implinirii de catre copil a virstei de 2 / 3 ani. Deci de ce sa mai fac o cerere de incetare ?
Pentru o paralela cu incetarea de drept a cim, 56 a CM, in cazul decesului salariatului, ce fac il pun sa si faca cerere de desfacere ? ori pun mostenitorii daca exista sa faca asta si sa anexeze certificatul de deces ?
Asta cred eu.

Alte discuții în legătură

Cum se prelungeste suspendarea cm pentru a-l 2 lea copil? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, ce decizie trebuie sa fac pt a ma reincadra, CM fiind suspendata din 14.03.08 pt crestere copil, si urmatoarea decizie cu art 51 lit a, cu ce ... (vezi toată discuția)
Prelungire cic al doilea copil deedeepsi deedeepsi Buna seara, va rog lamuriti-ma si pe mine! In prezent ma aflu inca in concediu ingrijire copil nascut la 30.04.2008. CIM este suspendat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Formalitati itm- trecere din cic1 in cic2 despi despi BUNA ZIUA! Am cateva nelamuriri referitor la urmatoarea situatie: - primul copil al salariatei s-a nascut pe data de 14.05.2009 si are suspendat ... (vezi toată discuția)