avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului?

Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din parinti.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 12:09, 21 Februarie 2010
inregistrari filmate

doamna, fiti rezonabila...
nu stiu daca exista o statistica privind parintii violenti si cati dintre acestia ulterior decazuti din drepturi.
va recomand sa discutati cu un avocat sa ii detaliati situatia.
nu se decade f usor un parinte din drepturi...
in plus, exista vreo sesizare facuta la politie in acest sens? nu inteleg cand era copilul lovit de catre tata dvs filmati?:O
Logic ca nu filmam eu, camera filma. Ascunsa fara ca tatal sa stie. Politia nu face nimic in asftel de cazuri dupa cum nici legea se pare. Suntem in Romania...
Va recomand ca, in prealabil, sa depuneti o plangere la Protectia Copilului si la Autoritatea Tutelara prin care sa reclamati comportamentul agresiv al tatalui fata de minor.
Daca minorul, urmare a violentelor fizice exercitate de tata, a ramas cu urme vizibile, mergeti la medicul legist si obtineti un certificat medico-legal pentru minor, aratand ca aceste urme se datoreaza violentelor tatalui asupra minorului.
Dupa ce obtineti un certificat medico-legal, depuneti o plangere penala impotriva tatalui pentru rele tratamente aplicate minorului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor avoty avoty pot cere decadere din drepturi ale unui parinte direct in instanta daca a parasit minorul de la nastere, (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi parintesti amarasteanu amarasteanu Buna ziua! As dori sa stiu, in cazul in care parintele nu-si viziteaza copilul si nu plateste in mod regulat pensia alimentara, el poate fi decazut din ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti mmelinda mmelinda buna, vreau sa va intreb cum se poate efectua o decadere din drepturile parintesti a unui tata care nu si-a vazut copilul decat la nastere si atat, copilul are ... (vezi toată discuția)