avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Evaluare secretar comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Evaluare secretar comuna

Buna ziua,

Va deranjez si eu cu o intrebare:

- evaluare performantelor individuale ale secretarului unei comune se face de primar, la propunerea consiliului local, conform art. 107, alin. 2 din HG nr. 611/2008.

Deci practic, consiliul local il desemneaza pe primar in calitate de evaluator al performantelor individuale ale secretarului (acesta urmand ulterior sedintei consiliului local sa faca evaluarea secretarului) sau de fapt consiliul local propune acorda calificativului X secretarului, iar acesta este aprobat de primar???

In cazul in care primarul nu este de acord cu calificativul propus de catre consiliul local cum se procedeaza?

In asteparea raspunsului dvs., va multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: Darie Tudor , utilizator 18:28, 25 Aprilie 2010
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Dumneavoastra trebuie sa stiti ca, in conformitate cu legea, intre consiliul local si primar nu exista raporturi de subordonare. Avand in vedere aparatul de specialitate al primarului, in care intra si secretarul, ca functie de conducere, tinand cont de prevederile legale si tehnicile de interpretare a legii, consider ca evaluarea performantelor secretarului comunei se face de catre primar, consiliul local facand numai propunerea acestei evaluari.
Cu stima !


Va rog sa-mi spuneti de unde ati tras concluzia ca : "Avand in vedere aparatul de specialitate al primarului, in care intra si secretarul ".

Cu scuzele care se impun fata de dumneavoastra trebuie sa va spun ca art. 77 din Legea nr. 215/2001 actualizata prevede cu totul altceva:

Art. 77. - Primarul, viceprimarul, secretarul unitatii administrativ-teritoriale si aparatul de specialitate al primarului constituie o structura functionala cu activitate permanenta, denumita primaria comunei, orasului sau municipiului, care duce la indeplinire hotararile consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denumirea institutiei provincia provincia Cum este corect: Primaria comunei ......... sau Comuna .....: Avem aceste discutii si multe probleme ca nu sunt luate in considerare - de catre dl. contabil ... (vezi toată discuția)
Contestarea dispozitiei primarului visinoiu75 visinoiu75 Am lucrat ca functionar public intr-o primarie pe urbanism si investitii, iar dupa alegeri am devenit viceprimar. Pe langa atributiile delegate de primar si pe ... (vezi toată discuția)
Primaria este in subordinea mai? ionu roman ionu roman este Primaria- Institutia Primariei o unitate a Ministerului Administratiei si Internelor?...nu pot sa imi clarific acest aspect...va multumesc (vezi toată discuția)