avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit declaratia 101 pe 2009
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

declaratia 101 pe 2009

Buna
as dori sa stiu sigur daca si intreprinderile mici trebuie sa depuna decl 101/2009 vizata de un consultant fiscal
multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 20:35, 21 Februarie 2010
s-a tot discutat despre aceasta viza , nu e nimic clar , exista obligativitate obtinerii vizei si totusi ..nu , vom vedea ce se va intampla
Da , trebuie. Toate societatile care au obligatie de a depune D101 trebuie sa o faca avand viza unui consultant fiscal.
Nu se stie insa ce se intampla daca - depunand fara aceasta viza - vor exista in viitor consecinte pentru nerealizarea obligatiei. Deocamdata legea obliga , dar nu sanctioneaza.
a fost publicata:
Hotărârea nr. 8 din 17/02/2010 (MO 111 din 18/02/2010)
privind aprobarea Normelor de certificare a declaraţiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea
@Ioana Constantin.

Asa este, multumim.
Dar acele norme sunt obligatorii pentru consultantii fiscali, nu si pentru Fisc.
Depunerea declaratiilor se face deocamdata fara viza (fiscul accepta) caci nu sunt prevazute sanctiuni pentru nerespectarea obligatiei.
Si - cat timp fiscul nu intentioneaza sa sanctioneze depunerea D101 fara viza - nici consultantii fiscali nu vor mai certifica acele declaratii. Normele publicate sunt destul de riguroase si implica un volum de munca relativ important, care nu se poate justifica in conditiile date (sub aspectul retribuirii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizarea decl. 101 de catre consultantul fiscal? ati ati la contribuabili mici si mijlocii , este obligatorie viza consultantului fiscal pentru del. 101?:\"> (vezi toată discuția)
Certificare ContSters60781 ContSters60781 Nu inteleg noile norme (HOTARARE nr. 8 din 17 februarie 2010). Se spune ceva despre obligativitatea certificarii decl 101 pt companiile care nu sunt mari si ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 pentru trecerea de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Iulian MANEA Iulian MANEA De la \"radio-sant\" am auzit ca microintreprinderile trebuie sa depuna declaratia 010 pentru a modifica vectorul fiscal incepand cu 01/01/10 in sensul ... (vezi toată discuția)