avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit certificare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

certificare

Nu inteleg noile norme (HOTARARE nr. 8 din 17 februarie 2010). Se spune ceva despre obligativitatea certificarii decl 101 pt companiile care nu sunt mari si mijlocii ?
Cum a ramas ??

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Vasile , utilizator 07:00, 23 Februarie 2010
Din pacate, da. Sunt bagate toate firmele, fie ele mici, mijlocii, mari in aceeasi oala#-o
Daca nu sunteti consultant financiar nici nu trebuie sa intelegeti normele.
Pentru ca ele sunt obligatorii doar pentru membrii CCF. Societatile comerciale pot fi vizate de aceste norme in masura in care fiscul va introduce si sanctiuni pentru depunerea D101 fara viza unui consultant fiscal.
Nici proiectul de ordonanta de urgenta pentru modificarea codului de procedura fiscala nu prevede sanctiuni. Citez : "In cazul depunerii declaratiilor fara respectarea prevederilor (...) organul fiscal notifica contribuabilii cu privire la neindeplinirea obligatiei de certificare prevazute de lege."
Deci , fiti pe pace ! Nu va mai dati cu capul de pereti !:D
Orice vorba de incurajare e binevenita.:D

Multumesc si o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 pe 2009 lylyan lylyan Buna as dori sa stiu sigur daca si intreprinderile mici trebuie sa depuna decl 101/2009 vizata de un consultant fiscal multumesc (vezi toată discuția)
Pentru declaratia 101 este nevoie de consultant fiscal? crrissti crrissti declaratia 101 mai trebuie vizata de un consultant fiscal ? (vezi toată discuția)
Viza consultant fiscal pt. microintreprindere savu.ioana savu.ioana Buna ziua, am citit undeva ca viza de consultant fiscal u este necesara in cazul microintreprinderilor. Este adevarat ? Merci (vezi toată discuția)