avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa si rate neachitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa si rate neachitate

buna ziua,
as vrea sa va rog sa-mi dati un sfat , am un credit la banca pe societate cu rata mare pe care in aceasta perioada nu o pot achita ,daca depun cere de insolventa pt cat timp imi stopeaza achitarea ratelor, eu am activitate in continuare dar mai putin si daca nu mar presa banca ceva timp mi-as reveni, asta pt ca creditul garantat cu casa si astia la trei rate neachitate ma executa .
va multumesc,
sau mai avantajos sa anexez si o cerere de reorganizare?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:20, 24 Februarie 2010
Avand in vedere ca banca a creditat soc dvs , de la aceasta trebuie sa isi recupereze imprumutul ! Pe perioda reorganizarii judiciare nu va poate executa garantia .
Daca planul de reorganizare nu reuseste si soc intra in faliment atunci baca se indreapta asupra garantiei.
adrian stoica a scris:

Avand in vedere ca banca a creditat soc dvs , de la aceasta trebuie sa isi recupereze imprumutul ! Pe perioda reorganizarii judiciare nu va poate executa garantia .
Daca planul de reorganizare nu reuseste si soc intra in faliment atunci baca se indreapta asupra garantiei.


Banca va executa toate garantiile care nu sunt ale societatii, din pacate si imobilul proprietate personala.
Banca nu va putea executa in procedura insolventei orice alta garantie constitiita exclusiv garantiile soc falite si chiar si pe acestea dar numai in conditiile limitativ prevazute de legea insloventei.

Cu respect,
multumesc pt amamibilitatea de a-mi da cateva sfaturi.
dar sa vrea sa va intreb cat timp poate dura reorganizarea ?, adica timpul pana ce soc. intra eventual in insolventa , daca nu reusete reorganizarea , desi nu cred asta pt ca am incontinuare activitate dar mai putina ,si nu pot achita ratele in intregime si banca nu vrea sa -mi micsoreze ratele cumva..
mai exact, cata perioada am de la declararea insolventei in scopul reorganizarii si pana la data cand banca poate trece efectiv la executarea garantiei?
va multumesc din suflet
executarea planului de reorganizare poate dura maxim 4 ani
va multumesc tare mult pt amabilitatea dumnavoastra , imi cer scuze ca va mai deranjez inca cu o intrebare ,
este posibilitatea aceasta si pot sa am siguranta ca odata deschisa procedura insolventei cu reorganizare juridica macar un an doi banca nu-mi poate lua casa , astfel ca intre timp soc. sa poata achita datoriile catre banca.

cu respect,

Alte discuții în legătură

Insolventa la cererea debitorului razvan_craiova razvan_craiova Buna ziua, Se poate introduce cerre de insolventa de catre debitor? Avem o linie de credit pe firma, iar banca ne-a anuntat ca nu o mai putem prelungi si va ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii curente corstef corstef pentru datoriile curente (exceptand creanta din tabel) pe care societatea aflata in reorganizare le are fata de un creditor, se poate intenta actiune de ... (vezi toată discuția)
Cererea insolventei de catre mfp ContSters94259 ContSters94259 Societatea mea are datorii de 220 mil vechi la stat.Finantele au spus ca nu pot trece eu firma in insolventa deoarece am depasit ceva plafon...dar finantele ... (vezi toată discuția)