avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... REABILITAREA
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

REABILITAREA

AM FOST CONDAMNAT LA 12 ANI IN ANUL 1990 SI M-AM LIBERAT IN ANUL 1998 DE ATUNCI AM MAI AVUT O CONDAMNARE DE 5 ANI SI M-AM LIBERAT IN ANUL 2003.AS VREA SA STIU CAND POT DESCHIDE PROCESUL DE REABILITARE.VA MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 09:18, 23 Februarie 2010
In cazul condamnarilor mai mai mari de 5 ani , pana la 10 ani, se poate face cerere de reabilitare judecatoreasca dupa trecerea unui termen de de 5 an i la care se mai adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate. Dec i am avea , i n cazul dvs. , 7 ani si jumatate, ceea ce inseamna ca pe la finele lui 2010 ati p utea sa demarati procedura. succes.
Depinde cand au ramas definitive hotararile, data MEPI, daca vi s-a retinut recidiva la a doua condamnare(ati avut un rest de pedeapsa) sau ati fost pus in libertate din alte motive(gratiere, de exemplu).
Conditii pentru reabilitarea judecatoreasca a condamnatului:

a. Nu a suferit o noua condamnare in urmatorul interval:
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an pana la 5 ani – 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani pana la 10 ani – 5 la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de 10 ani – 7 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
- in cazul pedepsei detentiunii pe viata comutate sau inlocuite cu pedeapsa inchisorii – 7 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei cu inchisoare.

* Procurorul general poate dispune, in cazuri exceptionale, reducerea termenelor prevazute mai sus.
** Luna si anul se socotesc implinite cu o zi inainte de ziua corespunzatoare datei de la care au inceput sa curga.

b. Isi are asigurata existenta prin munca sau prin alte mijloace oneste, precum si in cazul cand are varsta de a fi pensionat sau este incapabil de munca;

c. A avut o buna conduita;

d. A achitat in intregime cheltuielile de judecata si despagubirile civile la plata carora a fost obligat, afara de cazul cand partea vatamata a renuntat la despagubiri sau cand instanta constata ca cel condamnat si-a indeplinit in mod regulat obligatiile privitoare la dispozitiile civile din hotararea de condamnare.
* Daca neindeplinirea obligatiei de mai sus nu se datoreaza relei-vointe a condamnatului, se poate dispune reabilitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen reabilitare yuly_blondu27 yuly_blondu27 doresc sa aflu cum pot sa ami fac labilitarea, am fost arestat acum vreo 6 ani an urma si fapta sa consumat an targu jiu, din 2001-2003, cu art.208,209: (vezi toată discuția)
Cazierul Viorica Rodtas Viorica Rodtas va rog sa-mi spuneti daca ;; m-am liberat in 2008 ,dupa cat timp pot sa dcot cazierul curat ? (vezi toată discuția)
Reabilitare ContSters57808 ContSters57808 as dori sa stiu mai exact la ce se refera ``perioada de reabilitare`` (vezi toată discuția)