sunt o persoana cu handicap accentuat vizual si doresc sa stiu daca in cazul unui divort pot obtine o locuinta din cele 2 care sunt in proprietatea comuna ; 1 din ele a fost achizitionata exclusiv de sotul meu din venituri realizate din afaceri legale iar una este din vremurile trecute si cumparata la pret vechi tot cu contributia mai mare a sotului; mentionez ca am lucrat 32 de ani in timpul casniciei si am realizat venituri
Intrucat ambele imobile au fost dobandite in timpul casatoriei, acestea sunt bunuri comune si se vor partaja in eventualitatea unui divort.
Aveti sanse mari sa primiti un imobil din cele doua..... chiar daca sotul a avut o contributie mai mare la achizitionarea acestora.
bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt bunuri comune ( cu exceptia donatiilor, a mostenirilor ) .
astfel, in cazul procesului de partaj fiind vorba de doua imobile in speta daca exista intelegere fiecaruia dintre soti i se va atribui un imobil in natura.
daca insa sotul dvs. dovedeste ca a avut o contributie net superioara dvs. la achzitionarea acestora si nu doreste sa vi se atribuie in natura nici unul din aceste imobile , veti fi despagubita , prin plata unei sulte.
taxa de timbru in cazul procesului de partaj este de 3% din valoarea bunurilor partajabile .
Partaj
novam999
Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj
banuta marian
salut!
prietena ar vrea sa stie ce drepturi ii revin in urma procesului de partaj in urm.situatie:
-a fost casatorita timp de7 ani, din aceasta relatie ... (vezi toată discuția)