avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... institutor sau profesor?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

institutor sau profesor?

liceul pedagogic specializarea invatatori si colegiul universitar de institutori cu durata studiilor de 3 ani -la zi- specializarea institutori-desen. Cum voi fi incadrat: institutor sau prof. invatamant primar?
Cel mai recent răspuns: foxi , utilizator 13:33, 23 Februarie 2010
Unei colege se serviciu care a parcurs aceleasi etape de calificare ( lic pedag., apoi studii la un colegiu universitar de institutori cu durata de 3 ani ) i s-a spus ca va avea incadrarea ca si profesor inv.primar.
Aveti dreptul la un exemplar din fisa individuala a postului ( cf. contractului colectiv de munca 2895/2006, incheiat intre institutiile bugetare si sindicate), iar acolo vedeti cum aveti incadrarea si norma cu care sunteti incadrat.
Pentru mai multe lamuriri trebuie sa va adresati inspectorului de la personal pentru a evita eventuale greseli de incadrare ( avand in vedere faptul ca UNII secretari de scoli dau dovada de exces de zel si fac incadrarile dupa cum au chef).
Succes!
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2010
foxi, utilizator
Diferenta ar fi la salariul de incadrare: ca si prof.( statut care necesita studii de lunga durata), si institutor ( avand SSD - studii de scurta durata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare invatamant dalia nicoleta dalia nicoleta lucrez ca educatoare, am aboolvit colegiul pedagogic, prin urmare ministerul invatamantului mi-a acordat dreptul de a profesa apoi am absolvit facultatea de ... (vezi toată discuția)
Institutor i sau institutor ii? lio07 lio07 Va scriu din partea unui grup de invatatori. In acest an am terminat fiecare dintre noi diferite facultati. Desi am dus toti adeverintele eliberate de catre ... (vezi toată discuția)
Incadrare in invatamant dana_ticea dana_ticea Buna seara! Am vechime 12 ani gradul I , liceul Pedagogic 5 ani , 3ani Colegiul Univ.de Institutori(diploma de absolvire) . Am fost platita ca prof.II in ... (vezi toată discuția)