avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 121 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... respingere cerere pe oug.119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

respingere cerere pe oug.119/2007

Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii" semnat si stampilat pe fiecare pagina, cu penalitati de intirziere de 1% pe zi, am emis factura la terminarea lucrarii, factura a fost semnata si acceptata,nu a platit si dupa un an de zile i-am trimis convocare la conciliere conf.legii , nu raspunde, si...,, zic eu normal" ma adresez unui av. dupa care fomulam cerere pe 119/2007. face intimpinare -si contesta TOT- adica-factura , ca nu ar fi semnata de el, si ar fi un fals, contractul- ca ar fi existat doar o intentie de colaborare,si nu a fost nici o colaborare, si.... mi se respinge cererea (deocamdata nu stiu motivul, nu am prm. hot.) I N T R E B A R E: 1) dat fiind faptul ca deb. este soc. agr. si nu srl am formulat gresit cererea pe 119 ??? 2) trebuia form. pe oug 5/2001? 3) daca am pierdut pe 119/2007 mai pot form. cerere pe 5/2001? sau merg direct pe drept comun???? 4) care este var. cea mai buna si cu ce sanse? multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Lenush_71 , utilizator 01:33, 24 Martie 2010
deci pentru aceeasi creanta, intre aceleasi parti se poate utiliza si OG 119 si OG 5 subsecvent, iar apoi dreptul comun?
xm a scris:

deci pentru aceeasi creanta, intre aceleasi parti se poate utiliza si OG 119 si OG 5 subsecvent, iar apoi dreptul comun?

da, dar cum a zis colega mea, e posibil sa ajungeti in aceeasi fundatura.. adica sa o faceti degeaba si pe OG 5.. cea mai sigura cale este dreptul comun.. costa mai mult dar e mai sigura.. sa va dea Dumnezeu gandul cel bun si multa bafta! personal ma indoiesc ca si dupa ce obtineti o hotarare definitva veti avea de recuperat ceva de la o societate agricola, daca pamantul este luat in arenda iar utilajele in leasig si inca neachitate
Am promis ca o sa revin cu alte inf. noi. CINE sa -i mai inteleaga pe jud. nostri......Tot cu aceasta soc. agr. are si fr. meu proces , tot pentru neplata . Insa situatia e putin diferita si anume : are contract de prestari serv. cu aceleasi penalitati de int. de 1% pe zi , a emis factura , a fost semnata si acceptata la plata ( fact a fost emisa la 01-07-2007) in 2008 a fost facuta o plata partiala dupa care nu a mai platit ... am facut cerere de jud. pe 119 si pe 5/2001 , instanta mi-a cerut sa decid pe care doresc sa ma judec (119 sau 5/2001) (vazand ca la soc. mea am mers pe 119 si am pierdut ) am decis cu fr. ca de data asta sa mergem pe 5/2001 si... mi sa admis cererea dar in parte , adica obliga parata la plata diferentei de pret(factura ) si respinge cererea ca parata sa plateasca vrero penalitate ( am vazut doar motivarea , nu am inca hot. jud.) Interesant e ca si aici debitoarea a facut intampinare si a contestat tot - contract, factura , penalitatile, plata partiala , ( la pl. partiala am depus extras de cont care dov. plata ) semnaturile de pe contract, factura, (ca ar fi defapt false semnaturile) ,, intr un cuvant tot ce se putea contesta " . In contract a fost specificat ( SCRIS OLOGRAF DE CATRE FR. MEU) faptul ca : IN CAZ DE LITIGII ACESTEA VOR FI SOLUTIONATE DE INST. COMP. DE LA SEDIUL PRESTATORULUI , ( suntem din judete diferite ) cere exceptie , si cere ca aceasta cauza sa fie transmisa spre solutionare catre tribunalul de la sediul sau ( debitor) iar instanta ,,respinge aceasta cerere " ( deci in opinia mea indirect instanta a acceptat contractul , si ca acesta este autentic - adica nu ete un fals asa cum a contestat debitorul) INTRBARE ; Daca inst. a admis contractul DE CE NU A ADMIS SI PENALITATILE INSCRISE IN CONTRACT?---------------- Astept hot. de la cealalta soc si o sa revin M U L T U M E S C
Ultima modificare: Miercuri, 24 Martie 2010
Lenush_71, utilizator
MAI POT MERGE PE DREPT COMUN CU PENALITATILE ? CU CE SANSE? MULTUMESC MULT !=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og 5/2001 versus oug 119/2007 Emil Lasconi Emil Lasconi Fratilor va rog sa ma ajutati. Am avut o somatie de plata respinsa de judecatorie( inca nu stiu motivele ca nu este motivata ) insa pot sa va spun ca am ... (vezi toată discuția)
Dilema og 119/2007 sau somatia de plata?? YNAA YNAA Este o intrebare adresata celor care au experienta instantelor pe aceasta tema intrucat se pare ca nici instantele nu au o practica unitara. In ceea ce ... (vezi toată discuția)
Ce temei juridic este cel corect? nicoleta_85 nicoleta_85 o societate comerciala semneaza cu o alta societate un contract, prin care prima se obliga sa monteze diferite produse intr-un sediul al celei de-a ... (vezi toată discuția)