avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avans fara onorarea comenzii.
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avans fara onorarea comenzii.

Buna ziua,

Sunt Intreprindere Individuala. Am dat un avans (pt. o tabla de cupru), am primit o factura proforma + chitanta, dar comanda nu a mai fost onorata. Nu pot lua legatura cu vanzatorul deoarece nu raspunde la telefon, si are sediu in alt oras. Am incercat la OPC, dar mi s-sa spus ca nu se ocupa de persoane juridice. Ce pot sa fac pt. a-mi recupera banii? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 11:27, 24 Februarie 2010
Trebuie sa se poata rezolva traba asta si mai usor!?

Din pacate treburile de genul asta nu se rezolva usor si chiar daca se rezolva nu sunt intotdeauna favorabile creditorului. Poate ar fi bine sa vedeti daca totusi nu va puteti intelege cu firma respectiva, faceti adresa in scris la sediu - daca o mai fi valabil, aduceti-i aminte ca are de executat o obligatiei fata de dumneavoastra, invitati-i la o negociere, daca nu doar in instanta. Dar dupa ce veti avea sentinta, o veti investi cu formula executorie si veti incerca sa o executati s ar putea sa aveti o surpriza - sa nu aveti ce executa.
Poate ar fi bine sa verificati pertenerii de afaceri inainte sa le dati chiar si un ban in avans.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
orca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am primit toata marfa marsupilami marsupilami Am comandat la o firma din Rm. Valcea produse, conform factura proforma am facut plata cu op si restul la primire colet prin curierat/ramburs. Problema este ca ... (vezi toată discuția)
Incasare avans fara livrare landscapeconcept landscapeconcept Buna ziua, deranjez si eu cu o intrebare, sau mai bine zis cu un sfat... am avut nevoie de niste cherestea ( conditionata fiind de lipsa timpului, am facut ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata orca orca Am o situatie interesanta. In urma unui contract de vinzare cumparare masa lemnoasa din import, incheiat cu o societate comerciala din Romania, in care se ... (vezi toată discuția)