As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Si mie mi-e greu sa cred, am verificat peste tot, e ca si cum as fi baut exact atunci, dimineata sau cu scurt timp inainte, dar n-a fost asa. Erau pahare mari, e drept, dar se aduna maxim 1 litru. Nu-mi dau seama daca vinul a fost mai tare decat cel normal de 12 grade, dar nu mai are nici o importanta. Cum nu pot convinge pe nimeni, nici nu ma mai intereseaza sa incerc. Ca e alcool sau altceva cu acelasi efect, nu trebuia sa fie in sange si in cazul de fata nici eu sa fiu la volan. Gresesti, platesti, lucrurile sunt simple. Dupa ce am baut (era cam ora 23), pana la miezul noptii am mai lucrat vreo ora la PC, apoi m-am culcat. Tratament iau ca am si hipertensiune arteriala si steanoza hepatica, dar de mancat nu am mancat nimic. In seara aia am mancat bine, cu vreo 2 ore inainte. Mananc o singura data pe zi, seara pe la 8, in rest absolut nimic toata ziua, cu exceptia catorva cafele. M-am spalat pe dinti si am folosit niste apa de gura ca asa fac in fiecare zi. Dimineata n-am mancat nimic, nici macar bun cu atat mai putin, naspa. Nici macar o cafea n-am baut. As prefera sa inteleg ce a fost, tare mi-e teama ca am probleme mult mai grave de sanatate si aflu cu ocazia asta. Daca as fi avut cea mai mica banuiala ca am ceva in sange, nu ma urcam la volan sau incercam sa o rezolv pe loc, cu cel pe care l-am atins, pana sa vina politia. Nu aveam nici o graba, nu mergeam la job, nu duceam pe nimeni la spital sau alte minuni. Doar batea vantul si era frig, am vrut sa duc copilul la gradinita cu masina. Pe jos faceam cu el vreo 30 minute. Si cu atat mai mult nu ma urcam la volan cu el in masina daca banuiam ca am ceva. Aduce a inconstienta la propriu nu la figurat si daca la un pusti cu carnet luat de 1 an o mai pot intelege, la mine nu prea o inteleg. Partea rea e ca nu incerc sa scap fara dosar penal. Din partea mea as mari perioada de anulare a permisurilor pana pe la 5 ani pentru prima fapta si pentru totdeauna la a doua, daca nu-s victime.
Mereu am vazut anunturi cu "ia-ti un avocat" dar nu stiu cum se procedeaza, unde-i gasesti, cum poti afla de ei. Nu stiu nici unde ar avea loc procesul ca sa aleg macar un avocat care sa poata ajunge acolo cand trebuie, sa se ocupe de caz. Nu stiu daca e bine de mers cu avocat chiar de la prima intalnire cu politia, parca mergi cu taticu la scoala... O sa vad ce rezolv pe parcurs. In orice caz, cand o fi cu declaratia, o sa declar exact cum a fost indiferent de rezultat. Am un defect, nu pot cere celorlalti sa fie corecti daca nu sunt si eu. Pe moment, nu prea mai am incredere nici in mine. Prefer sa raspund pentru ce fac. Caut un avocat doar sa ma ajute sa nu incurc lucrurile mai rau si sa nu lungesc procesul cu anii. Ca nu o sa mai conduc un an, doi sau toata viata imi este indiferent. Sunt bucuros ca imi pot tine copilul in brate si ca nu a fost nimic grav. O sa vad de avocat si mai vorbim pe parcurs.
Multumesc pentru raspuns.
trebuie sa gasesti un avocat care stie sa se ocupe de astfel de cazuri,il platesti,nu stiu cat merge la voi cred ca pana in 10 milioane,vezi ca acea alcoolemie poate fi determinata si de pastilele pe care le ei,un factor important este acela ca tu nici nu ai mancat in ziua respectiva decat la ora mentionata de tine,somnul nu anuleaza alcoolemia in totalitate...iti mai dau un sfat,ai gj la ce declari,ca nu o sa dai o singura declaratie,o sa dai mai multe....un avocat ar trebui sa stie(stie sigur)ce trebuie sa faca in cazut prezentat de tine daca este un avocat bun...stiu cum e,si eu am trecut prin asta,trebuie un buletin medical de la dr ca tu ai acea boala(nu stiu exact cum sa-i spun) si ca in acel timp u erai sub tratament,dupa ce dai toate declaratiile vei fi condus la procuror si acolo se decide daca vei fi trimis in judecata sau nu,e bine si acolo sa mergi cu un avocat ca poa sa-ti puna intrebari(sa te suceasca)...gj mare...apoi vei fi trimis in judecata,la proces te vei duce cu avocatul si vei fi umilit (nu stiu cum este la bucuresti) dar vei fi intr-o sala plina de oameni si iti vei auzi numele,si cauza pedepsei,si toata lumea se va uita la tine...judecatoru/judecatoarea o sa te puna sa spuyi exact ce sa intamplat(ce ai scris in declaratie e sfant) si apoi ti se va spune ca prezinti un pericol public,iti recunosti fapta si spui ca regreti,sa te imbraci prezentabil si sa vb cu calm...cam asta este tot ce trebuie sa faci...trebuie sa te antrnezi cu rabdare multa,in aceste zile vei fi cu nervii la pamant!asta e!timpul inapoi nu-l mai poti da!
Iti doresc multa bafta,si daca vrei sa mai stii cate ceva da-mi PM sau scrie aici!
Caut un avocat cu ceva experienta, dar nu imi fac nici un fel de iluzii. Pastilele indiferent de tipul lor, daca duc la acel efect nu trebuiesc asociate cu urcatul la volan. Scrie pe prospect, medicul te atentioneaza, farmacistul o face si el. Dupa mine, faptul ca cineva ia pastile sau altceva cu efect asemanator consumului de alcool nu e o scuza si cred nimeni nu ia in considerare acest aspect. La fel si cu oboseala, drogurile, lucratul in medii toxice (sa zicem la o vopsitorie chimica)...
Fapta e consumata, cum spuneai, nu se poate da timpul inapoi.
Am gasit tot pe internet cate ceva despre cum si unde sa cauti un avocat. Cam asta doream sa aflu ca raspuns la mesajele mele. La partea cu nervii la pamant inca rezist, cel mai mult ma deranjeaza ca nu stiu unele lucruri. Probabil voi afla despre ele tot cautand prin legislatie. De exemplu, eu am domiciliul in Bacau si doar viza de resedinta in Bucuresti. Le-am dat un numar de telefon la care pot fi gasit, dar nu stiu sigur daca ei au copiat si adresa de resedinta de pe spatele buletinului. Adica ar fi neplacut ca ei sa-mi trimita citatii in Bacau (sunt plecat din 1996 de acolo) si eu sa-i caut pe aici. Un alt aspect: nu stiu unde se va judeca procesul. Cred ca ar fi un aspect important pentru mine, caci as cauta un avocat care sa poata fi disponibil pentru proces, macar din punct de vedere al deplasarii... Adica ar fi ilogic sa iau un avocat din Bacau sa vina aici, sau invers. Cel putin asa cred acum. Sper sa se judece unde am facut accidentul.
In functie de rezultatul analizelor, as sti ce efort sa fac pentru un avocat cu cat mai multa experienta (asta inseamna si mai scump, banuiesc), dar din cate inteleg e bine sa am unul deja ales de la inceput, cand inca nu le stiu. Si dupa ce aflu rezultatele, daca valorile sunt mari, nici Stefan cel Mare nu mai poate face mare lucru.
Intai sa gasesc un avocat si mai vorbim dupa aia, cat o mai fi posibil. Probabil ca unele lucruri vor ramane confidentiale. Fac cum o sa-mi spuna avocatul, presupun ca exista reguli, trebuiesc respectate.
Mult noroc tuturor.
am si eu o intrebare ..... am fost depistat cu o alcoolemie de 0,71 in aerul expirat si la probele de sange mi-a iesit 1,25 prim si 1,15 a 2 proba.....am facut recalculare ....am un avocat am refacut declaratia redactata atent .....si acuma astept rezultatul de la IML bucuresti......Intrebarea este : care este perioada pana vine solutionarea.....????.
Mentionez faptul ca este a 2 abatere.....si ink sunt sub termenul de urmarire penala de la prima abatere......In cazul in care recalcularea vine prost....."doamne fereste"...care ar fii urmatoarele etape si cat o sa fie sentinta......
Mai trebuie sa precizez ca mi s-au recoltat probele biologice la 2 ore dupa ce am suflat in etilotest .....si din cate am auzit dar nst ink nimic concret nu s-a procedat corect ......va rog sa ma ajutati .....!!!!Eu puteam sa am si sub 0,8 in sange in momentul alcela.....dupa 2 ore normal ca a crescut ........cum trebuie sa procedez....
se pare ca pentru unii prima abatere nu e de ajuns cand lasa sa treaca si zic ca nu mai fac....insa inconstienta doare....si cer un mic ajutor din partea voastra....
Regret fapta si sper ca cu ajutorul avocatului sa vina bine rezultatul recalcularii!!
a si inca ceva am citit pe forumul respectiv ca sunt oameni de au ajuns in instanta si cu 0,75 a 2 proba......ceea ce mi se pare o prostie ,,,,,pentru ca limita legala e de 0,8 si se ia in calcul proba in favoarea inculpatului ......
pt zazutzu: a si inca ceva am citit pe forumul respectiv ca sunt oameni de au ajuns in instanta si cu 0,75 a 2 proba......ceea ce mi se pare o prostie ,,,,,pentru ca limita legala e de 0,8 si se ia in calcul proba in favoarea inculpatului .
De unde sti ca se ia in calcul proba in favoarea inculpatului ca si eu sunt bagat in ceva asemanator???bafta multa
Permis de conducere
0prisH
Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)