avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
dumnu chiriac alcoolemia iesit in sange este de dosar penal .....ce e drept puteti sa scapati si cu o amenda administrativa si 3 luni suspendare ....dar din pacate si dumneavostra sunteti la mana procurorului ....din cate am inteles sunt cam exigenti cand e vorba despre bautura .... si aveti sanse sa va iasa dar depinde cat a durat pana la probele de sage din momentul opriiri in trafic ....

procedura de recalcularea este urmatoarea: va duceti la politistul de caz sau la parchet depinde unde aveti dosarul ....si cereti sa faceti recalcularea alcoolemiei la INML ...... o sa va comunice daca se aproba sau nu recalcularea dupa care platiti taxa de recalculare(510 ron) iar cu chitanta va duceti la politie sau la parchet depinde unde aveti dosarul si depuneti chitanta .....asta este tot ... dupa care urmeaza sa asteptati .......

Dosarul dumneavostra mai mult ca sigur ca este cu propunere legala SUP....dar procurorul gandeste altfel daca ai avut 0,95 respectiv 0,8 ei sunt de conceptie ca in momentul opririi ati avut o alcoolemie mai mare..... Dar au fost si cazuri in care s-a dat permisul inapoi cu suspendare de 3 luni cu alcoolemie de 0,81 0,83 ....depinde de procuror si cat de indulgent este acesta ....

e bine sa consultati si un avocat si sa faceti recalculare........
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
zazutzu, utilizator
vreau sa precizez ca durata de timp de la testarea cu etilotestul pana la probele biologice a fost de 10 min, dar nu stiu daca mai pot face ceva ca deja am fost la proces si am ramas in pronuntare.Faptul ca nu am permis ma termina, dar asta e greseala se plateste
Multumesc pt raspunsuri Zazutzu
multa bafta!
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2011
chiriac_91, utilizator
pff ...intradevar nu mai ai nimic de facut .....Decat daca ai avocat si poti cere in istanta recalcularea ......Cred ca doar asta te mai poate salva .....

Doamne ajuta !!!
eu pana la urma ce fac ca ,chiar nu stiu ? am 0,75 la prima proba ,0.60 la a 2 a dar politista care se ocupa de caz cica sa fac recalculare.astept sa o ceara ei recalcularea ca am inteles ca politista propune procurorul o dispune sau nu .eu i-am zis ca vin cu un avocat si ea ca atunci cand o sa vin si cu avocatul imi va comunica si invinuirile. care invinuiri nu stiu avand in vedere ca am sub limita legala de dosar penal. sa cer unu avocat din oficiu sau sa imi angajez unul? ea cica o intereseaza sa fac recalcularea ca vezi doamne vrea sa stie exact cat am avut in momentul accidentului care aavut loc la 20.45 si probele mi s-au luat la 23,50 si respectiv 00,50. CE SA FAC? :((
daca fac recalculare sau o cer ei sunt SIGUR ca va iesi mai mare .e normal.ei mi=au facu probele dupa 3 ore timp in care a scazut alcoolemia din sange.acum eu nu stiu daca sunt retroactive calculate probele luate sau sunt din momentul ala cand mi s-au luat.

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)