avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
are rost sa mergi peste ei ...e dreptul tau ... si daca a inceput cu dastea ca il termina cand are el chef ....te duci frumos la comandant in audienta si faci cerere de urgentare pe motiv ca dureaza prea mult .....si sa vezi ce viteza prind ei cand ii ia pe sus unu mai mare ;)....eu asa am facut si in max 2 saptamani dosarul era la parchet....cu tot cu suferintele lor de gabori
zazutzu...eu intreb deoarece am platit avocat si normal el trebuie sa mearga sa ii streseze pe domnii de la cercetari ca sa solutioneze dosarul meu intr-un timp nici foarte scurt dar nici in 3 ani de zile desi am o vaga impresie ori ca avocatul zice ca am de asteptat ca sunt multe dosare ori ca ala de la cercetari zice ca se ocupa de dosarul meu insa il mai lasa o vreme in vre-un sertar de la ei din birou.. E doar o presupunere de a mea nu a zis cel de la cercetari ca se ocupa cand are chef de dosarul meu
In plus cand am fost sa dau declaratia pentru recalculare, dupa ce am schimbat cantitatea de alcool fata de cea initiala nu a mai fost asa de placuta conversatia cu domnul politist care se ocupa de dosare, sa nu mai zic ca a spus ca o sa ii cheme si pe martorii care erau cu mine in masina si m-a intrebat daca accept sa fiu supus detectorului de minciuni iar eu am zis mai intai ca da si apoi ca nu desi sper ca nu conteaza foarte mult detectorul de minciuni in astfel de cazuri la fel cum este si cu recalcularea ca pana la urma si aceasta este relativa. Daca nu este asa las pe altii mai priceputi sa isi dea cu parerea :)
Gata a venit comunicarea,in termen de 15 zile trebuie sa achit 600 ron cheltuieli judiciare.Ma asteptam la 30, 40 zile.
Buna ziua , am facut si eu greseala sa ma urc beat si volan si dupa 7 luni de la incident am fost judecat si am primit 6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni perioada de incercare. Poate sa imi suna cineva daca este vreo posibilitate sa pot da examenul de permis dupa 1 an de la data cand mi l-au luat ( oricare ar fi).. As dori un raspuns de la un avocat sau de la cineva care a putut rezolva asa. Multumesc anticipat
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
RazvanCr, utilizator
nu poti face asa ceva ......se da de reexaminare dupa 1 an de cand s-a finalizat dosarul ....orice avocat iti spune acelasi lucru ...si numai cu acordul comandantului.....am scris in paginile anterioare procedura....dai 2-3 pagini mai inapoi ...

stima

Alte discuții în legătură

Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)