avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal pentru alcool la volan. Ce pot face?

As vrea sa specific de la inceput,ca nu stiu nimic despre legile in vigoare,sau demersul al acestor situatii.Mi sa intocmit dosar penal pentru alcool la volan.Care ar putea fi sentinta in cazul meu:Conducerea autovehiculului pe drum public sub influenta alcoolului,alcoolemia 1.85 la proba biologica.Nu am antecedente penale,nu am provocat nici un eveniment rutier intretimp,nu m-am opus la nici o cerere al politiei(suflare in fiola,acte...),am fost politicos(ma gandesc ca asta nu prea conteaza).Sunt citat pe data de 28.11.2006,am un avocat,dar de la el nu am aflat nimic.Sentiintele de care am auzit eu:-puscarie cu suspendare,amenda administrativa(sau penala),puscarie:((.Cei care sunt in tema in legatura cu problema mea,va rog ajutati-ma.VA MULTUMESC DIN SUFLET.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Pinduur, utilizator
Buna seara!
Mi-a ajuns si mie dosarul la politie (0,44 in aerul expirat) si am aflat si rezultatul probelor de sange (0.8 prima si 0.65 - foarte norocos - alcoolemie in panta descendenta). Din ce am discutat cu agentul, mi s-a dat de inteles ca acum totul depinde de procuror, daca imi va cere recalculare, sau scap doar cu 3 luni permisul suspendat si amenda contraventionala. Doamne ajuta!
Esti norocos mie mi sa cerut recalculare cu probe mult mai mici , dar dosarul este complet la parchet , amenda contraventionala , administrativa in cel mai rau caz si chiar daca se cere recalculare tot scoatere de sub urmarire penala iei, oricum mai dureaza , pana ajunge dosarul la parchet, pana se solutioanezza Succes , sa ne ti si pe noi la curent cand ati vine rezolutia acasa alut
Am fost si eu prins in septembrie 2010 cu alcolemie mult peste limita admisa de lege. Nu am dat cifre penru ca este clar ca ce deapaseste 0,8 este clar ca este caz penal.Ma simt dator sa spun aici lucruri importante in desfasurarea unui dosar penal care pot fi de mare ajutor pentru multi care au patit sau vor mai pati asa ceva.Eu unul personal mentionez ca am citit cu mare atenti acest topic si am invatat forte multe lucruri importante.Din start am facut o gresala refuzand recoltarea celei de-a doua proba de sange ceea ce implicit a dus la imposibilitatea efectuarii unei recalculari(in cazul meu chiar nu facea obiectul ptr ca a fost mare,RECUNOSC).De asemenea pentru cine vrea derularea cat mai rapida a dosarului trebuiesc platite cat mai repede analizele la I.N.M.L.Mentoinez ca asata am invatat-o de pe acest forum unde s-a spus in nenumarate randuri.Cat despre angajarea unui avocat nu stiu ce sa spun parerile sunt impartite iar situatile difera de la caz la caz.In cazul meu nu am avut si sunt cnvins ca mare lucru nu avea ce sa faca.Foarte important in ceea ce priveste declaratiile pe care le dati in timpul cercetarii este sa nu le schibati iar daca faceti asta itradevar trebuie sa fiti asistat de un avocat care sa va indrume si sa aveti argumente destulde solide si eventual martori.O alta problema foarte importanta este colborarea promta cu organele de ancheta care conteaza la procesul de judecata foarte mult ca sa nu mai spun ca si recunoasterea in cazul celor care s-au resemnat cu situatia conteaza la pronutarea sentintei.Eu unul personal am pierdut mai bine de un an ca sa invat aceste lucruri pe care pot sa spun ca in proportie de90% le-am invatat de aici.Mai revin cu precizari si concluzii.Va doresc multa bafta tuturor.
pytycul, si s-au incheiat pana la urma toate la tine ? Ai finalizat procesul si toate cele ?
Bun , revin cu o intrebare , exemplu probe bilogice sub 0,80 si recalculare ca fiind posibil sau nu , exemplu , ca fiind intre 0,75--0,85 intreb daca pot obtine o dovada de circulatie in acest caz , deoarece mi-a expirat deja perioada de suspendare de 120 de zole , 90+30 daca nu dai examen , daca se dovedeste ca ar fi fost contraventie si stau 1 an pana la solutioanarea cazului ce pot face?? , deci dovada pana la solutionare in acest caz se poate ?? Multumesc de raspunsuri

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Accident andreyutzu22 andreyutzu22 Am si eu o problema...am patit in octombrie un accident...o tamponare intr-un parapet....nu au fost victime...problema este ca eram sub influenta ... (vezi toată discuția)