avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie casa specific ferma viticola in extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie casa specific ferma viticola in extravilan

Detin in propietate 7 hectare de vie in extravilan si doresc sa construiesc o casuta acolo dar nu de locuit si nici de vacanta pt ca detin una in localitatea respectiva.Intrebarea este care sunt primii pasi pt a face acest lucru pt ca stiu ca exista precedent in acesta caz .Precizez ca am fost la primarie dar mi s-a raspuns ca nu se poate !Va multumesc anticipat , m-ati scuti de multe drumuri pe la Inspectoratul in constructii .
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:30, 24 Februarie 2010
Conform legii 50/1991 si art. 60(4) din Normele metodologice de aplicare a legii 50/1991, pe terenurile din extravilan se pot executa anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole...
Exploatatia agricola trebuie sa fie inscrisa in Registrul National al Exploatatiilor Agricole conform Ordinului comun nr. 620/567/2003 al MAPAM/MA

Definiţia EXPLOATAŢIEI AGRICOLE

Exploataţia agricolă este o unitate tehnico-economică de producţie agricolă care îşi desfăşoară activitatea sub o gestiune unică, indiferent de modul de deţinere şi forma juridică şi este administrată de un agricultor.

Unitatea tehnico-economică se caracterizează prin utilizarea în comun a forţei de muncă şi a mijloacelor (materiale, clădiri, terenuri, etc.) şi cuprinde toate animalele deţinute şi toată suprafaţa de teren utilizată integral sau parţial pentru realizarea unei producţii agricole;
Exploataţiile agricole pot fi formate din terenuri, animale şi mijloace necesare procesului de producţie agricolă, aparţinând unuia sau mai multor proprietari.
Suprafaţa totală de teren a exploataţiei agricole poate fi alcătuită din una sau mai multe parcele, amplasate în una sau mai multe zone ale localităţii sau în una sau mai multe diviziuni administrativ-teritoriale, gestionate în comun.
Gestiunea unică poate fi exercitată de către o persoană sau mai multe persoane în comun;
Produsele agricole sunt cele prevăzute în Nomenclatorul Naţional;
Agricultorul reprezintă o persoană fizică sau juridică, sau un grup de persoane fizice sau juridice, care au statut juridic conferit conform dreptului naţional, a căror exploataţie se găseşte pe teritoriul ţării şi care exercită o activitate agricolă;
Activitatea agricolă reprezintă producţia, creşterea animalelor sau cultivarea plantelor, cuprinzând recoltarea, creşterea şi întreţinerea animalelor sau menţinerea terenurilor în bună stare agricolă şi de mediu.

Daca va incadrati in cele de mai sus, puteti construi pe terenul in cauza anexe gospodaresti, asa cum sunt ele definite de legea 10/1995, modificata si completata:
Prin anexe gospodaresti se intelege constructiile cu caracter definiv sau provizoriu menite sa adaposteasca activitati specifice complementare functiunii de locuire, care prin amplasarea in vecinatatea locuintei alcatuiesc impreuna cu aceasta o unitate functionala distincta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Construire in extravilan GBBogdan GBBogdan Buna seara, Intentionez sa execut o constructie pe un teren proprietate personala, dar din cauza deschiderii mici trebuie sa ma rezum la a construi in ... (vezi toată discuția)
Pndr: ultima sesiune de depunere a proiectelor de instalare a tinerilor fermieri prin masura 112 Daniela Bolog Daniela Bolog 06 iunie 2012 Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a deschis la 1 iunie 2012 sesiunea pentru depunerea proiectelor de instalare a tinerilor ... (vezi toată discuția)