avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... 90 de zile intarziere plati rate...ce urmeaza?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

90 de zile intarziere plati rate...ce urmeaza?

buna seara!
in 2008 am cumparat un ap. prin credit imobiliar, iar ap. a fost ipotecat in favoarea bancii, am 90 de zile intarziere si ma astept ca banca sa trimita dosarul la firma de recuperari creante si sa treaca la executerea silita.
As dori sa stiu daca primesc din timp vreo instiintare cu privire la data cand trebuie sa parasesc apartamentul, pentru ca nu vreau sa mi se ia apartamentul cu tot cu lucrurile( mobila, electrocasnice si electronice) din el .
daca firma nu recupereaza toata suma prin vanzarea apartamentului imi va putea pune poprire pe salar ( poprirea se va face numai pe salariul meu sau si pe al sotiei) ?
multumesc si astept sfaturile dvs.
Cel mai recent răspuns: cosovi , utilizator 19:19, 24 Februarie 2010
In cazul dvs. banca va merge la executorul judecatoresc, nu la firma de recuperari creante.
O sa fiti somat prima data sa platiti, apoi se va trece la executare. Deci o sa fiti instiintat intr-un fel.
Da, daca banca nu isi recupereaza din vanzarea imobilului toata datoria va executa si alte bunuri viitoare, inclusiv veniturile.
poprirea se va face numai pe salariul meu sau pe ambele salarii (sot si sotie) si cam la cat se poate ajunge prin poprirea pe salar, am inteles ca poprirea nu poate fi mai mult de 1/3 din salar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)
Executare silita venituri sotie. yamada yamada In urma cu cativa ani am accesat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament in care mi s-a pus ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit de nevoi personale SorinM1976 SorinM1976 Buna ziua, As dori sa va intreb care este perioada maxima de neplata a ratelor care face ca intreaga obligatie de plata sa devina exigibila anticipat? Am un ... (vezi toată discuția)