avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... decret 92/1950
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

decret 92/1950

Buna seara, Stie cineva unde este arhivat originalul decretului 92/50?
si daca,copiile actelor de proprietate in baza carora s-a facut nationalizarea, se afla ca anexa la decret? Va intreb pentru ca am depus o notificare pentru un imobil ce a fost nationalizat de la o ruda din partea mamei.Imi trebuiau 2 acte sa fac dovada de rudenie,pecare nu le-.am gasit la arhiva.din anul 1881 si1903, si am renuntat. La aceeasi adresa se mai afla un imobil pentru carte s-a facut notificare.Conform listelor caselor nationalizate exista exista 2 pozitii; un imobil bun si un imobil avariat ptr. care eu am depus notificare, si mentionati proprietarii. Persoana care a depus notificare ptr. imobilul bun a deschis actiune la Tribunal ,chemand Primaria si cerand sa mi se respinga notificarea pe motiv ca el este singurul mostenitor ptr. celr 2 imobile de la acea adresa. Este drept ca a adus un act de vanzare cumparare ptr,. cele 2 imobile din 1938,dar inanul 1947 fostul proprietar,avocat fi ind,dclara spre impunere doar un imobil.Si acel imobil il declara spre impunere in anii urmatori pana la nationalizare.Din cauza celor 2 acte pe care nu le-am gasit ,toate usile mi-au fost inchise.chiar daca eu nu obtin nimic nu mi se pare corect ca acea persoana sa dobandeasca un imobil ce nu ia mai apartinut rudei sale.De aceea trebuie sa gasesc cumva ,copia actului de proprietate ptr.imobilul ce i-a apartinut rudei mele si ca acesta sa ajunga la Tribunal. Am apelat la Dumneavoastra cu speranta ca ma veti ajuta cumva. Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: carolina21000 , utilizator 22:36, 1 Octombrie 2020
Nu inteleg foarte bine ce vreti sa spuneti!
Decretul 92/1950 este un decret prin care au fost expropriati o parte din proprietari (pentru ca unele categorii de persoane au fost exceptate, ca de ex. profesorii...)
Decretul este decret si nu poate fi "arhivat" cu actele de proprietate ale imobilelor nationalizate. Decretul respectiv a fost publicat in Buletinul Oficial si a produs efecte pana la abrogare.
Actele de proprietate, chiar intocmite de avocati, se inregistrau la tribunalul teritorial. Arhiva tribunalelor ar trebui sa se afle la Arhivele Nationale.
Mergeti pe firul documentelor pe care le aveti si solicitati Arhivelor Nationale copiile de care aveti nevoie.
Mergeti la Dosarul de la instanta si vedeti ce acte doveditoare a depus contestatarul. Studiati-le si cautati sa le coroborati cu ce aveti dvs. Poate gasiti o solutie.
Daca vreti sa cititi acest decret, il puteti gasi la Biblioteca Academiei - au colectia Monitorului Oficial inca din anii '20.
Daca nu stiti cum sa gasiti capatul firului, cereti de la Administratia Financiara un istoric de rol fiscal, deoarece spuneti ca in 1947 era inregistrat la fisc. Veti primi un dosar care contine copiile actelor pe baza carora a fost impozitat imobilul, probabil veti gasi o copie a actului de proprietate cu care puteti merge la Arhivele Statului, poate veti gasi aici acte utile.
Cereti la Primarie istoric juridic si istoric de numar postal, ca sa aflati cat mai multe date despre imobil, in posesia cui a mai fost, etc.
Cereti la Starea civila duplicate dupa actele de identitate, eu am gasit acte de nastere de la inceputul sec. XX . Veti putea astfel sa va dovediti gradul de rudenie
Ati cerut ajutorul unui avocat? Asa am facut eu si m-a indrumat unde trebuie sa merg, iar de alergat si de stat pe la cozi am stat eu.
Perseverati! Nu va dati batuta!
Buna ziua ! Arhivele Nationale Bucuresti au decretul 92/1950, dar de obicei primariile au buletinul imobilului cu schita lui. Unele primarii refuza sa le dea, eu am dat Primaria din orasul meu in judecata, si dupa ani de zile am castigat procesul. Dar un proces l-am pierdut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decretul 92/1950 luptator.cu.pana luptator.cu.pana Cum s-ar putea obtine anexa decretului de nationalizare nr. 92/1950, referitoare la Judetul Prahova? (vezi toată discuția)
Anexa decret 92/1950 brasov costif costif Unde as putea vizualiza lista imobile nationalizate prin decret 92/1950 pt Brasov. In toate versiunile accesibile pe internet nu gasesc decat list apt ... (vezi toată discuția)
Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)