Acum 2 ani conduceam autoturismul unui prieten si din cauza poleiului am scapat controlul si am deteriorat un stalp de electricitate. Eram singur in masina si nu au fost implicate alte persoane. Daunele se ridica la aproximativ 4300 RON. Acum eu sunt citat in instanta in calitate de parat de catre ENEL pentru a recupera aceasta suma. ENEL sustine ca firma asiguratoare refuza sa despagubeasca pe motiv ca asigurarea RCA nu era pe numele meu ci al proprietarului. Nu consumasem alcool, detineam permis de conducere valabil si nu depasisem limita de viteza.
Ar fi ca si cum am circulat fara asigurare obligatorie? Sa inteleg ca este interzis sa conduci o masina imprumutata? sau trebuie sa inchei asigurare pe numele meu pentru o masina care nu-mi apartine si care este deja asigurata de proprietar, doar ca sa o pot conduce o zi?
Stiu ca este o situatie mai neobisnuita. Probabil se intampla foarte rar asa ceva. Dar as vrea totusi un sfat: sa continui procesul angajand un aparator sau sa platesc pur si simplu suma respectiva si sa evit alte cheltuieli inutile?
Multumesc!
Asigurare rca
costelpandele
buna ziua din nefericire am suferit un accident auto al carui vinovat sunt .masina pe care o conduceam erea cumparata de mine in urma cu vreo trei luni pe care ... (vezi toată discuția)