avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare pensie privata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare pensie privata

buna ziua!
acum 5 ani am incheiat un contract cu o firma de asigurari pt a beneficia de pensie privata, contract pe 23 ani de cotizare.. , pana acum cotizand cam 10000lei.
am vrut sa renunt la acest contract si mi s-a comunicat ca as primi inapoi cam 5000lei.
inteleg ca nu respect un contract pe care l-am semnat, dar banii mei au stat la ei totusi. in contract nu scrie de penalitate de 50%, ci este specificat un calcul din care nu inteleg nimic pt ca nu se aplica unei sume. nici consultantul firmei de asigurari nu a putut sa explice...
inainte de a semna acest contract am intrebat si despre acest aspect si mi s-a spus ca ar fi vb de o penalitate de cam 8%
nu am o problema neaparat ca primesc atat de putin inapoi, ci cu faptul ca nu stiu de ce.
asa ca apelez la cunostintele dvs in materie de astfel de contracte, poate ma lamuresc
multe multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:34, 27 Februarie 2010
Aveti un contract de asigurare de viata.Poate fi de acumulare sau investitie.
O pensie privata nu ofera si suma asigurata in caz de deces sau protectie medicala.La momentul in care ati optat pentru incheierea acelui contract,nu existau pensii private.
Pana la urma,nu este o alegere gresita:aveti o suma asigurata in caz de deces,in acelasi timp se constituie o suma de bani pe care o puteti folosi.De fapt,pensia inseamna bani.
Pe un asemenea contract se pot atasa clauze medicale.Diferenta despre care vorbiti poate proveni si de aici.Adica,ati optat pentru aceasta protectie,banii aceia nu se aduna.Daca va imbolnaviti ,primiti despagubirea,strict pe clauzele existente.
Ex.prima trimestriala 200 ron, din care 100 ron costul clauzelor medicale.Intr-un an,400 sunt banii care merg la investitie sau acumulare,functie de tipul de contract.
Daca este vorba despre un contract de investitie,depinde de randamentul programului de investitii ales.Este criza(cine s-ar fi gandit acum 5 ani?)si atunci plusul e posibil sa nu existe,mai mult,poate fi minus.
Toti speram ca trecem peste aceasta criza.Trebuie sa avem rabdare.

Ati incheiat un contract pe 23 ani,in cuprinsul acestuia trebuie sa existe un tabel cu taxa de rascumparare polita pe fiecare an in parte.
Sper ca am reusit sa exprim lucrurile simplu.
Intermediarul acela are si el un sef,comunicati cu acesta daca considerati ca el nu poate sa explice.

Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator
multumesc ! e de viata.. dar pt pensie am facut, iar peste tot in contract se mentioneaza termenul de 'pensie viagera' si se cheama "pensia ta". de 1 an se cheama ''rezerva ta'' . nu am nicio clauza medicala, doar daca crap in astia 23 de ani, mai ia o parte din bani, fiica mea.
tabel am, sunt insirate niste cifre care se reprezinta valoarea de rascumparare pt fiecare 1000lei,care nu stiu ce reprezinta. in dreptul celor 5 ani e trecut 13268,28
contractul e facut pe lei vechi.
in afara de faptul ca-mi opresc jumatate din bani si nu stiu cat justificat, nu scrie in contract ce se intampla daca societatea da faliment ...


Am inteles unde este incheiata.Este de investitie sau ma insel?
Daca se intampla ceva cu dumneavoastra,fiica primeste suma asigurata.Daca valoarea contului la acel moment este mai mare,atunci aceea este suma pe care o primeste.Cel putin eu asa stiu ca functioneaza.
Compania la care ati incheiat asigurarea este numarul 1 si va spun asta fara niciun interes.
Daca s-ar intampla sa aiba probleme financiare,riscurile sunt preluate de catre reasiguratori.Nu stiu sa va spun care sunt reasiguratorii acestei Companii.
Sub acest aspect nu trebuie sa fiti ingrijorata.Daca nu ne lovea criza,si contractele de asigurare aratau altfel.
Poate scapam de ea anul acesta.:)
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator
elenaerdei a scris:

.Este de investitie sau ma insel?

ei au zis ca banii nu stau si ii investesc si peste astia 23 de ani, in loc sa iau 40 mii , iau 60, dar daca i-as fi avut la banca as fi luat 80 mii. asa ca nu stiu..
exista un calcul care se refera la beneficiu ( rezerva matematica x procent alocat x...-1.5 , dar nimic concret, un la suta , ceva)
am sa-mi fac timp sa ajung la ei, ca vorba dvs, poate seful consultantului imi poate explica calculul dupa care imi rezulta banii mei redusi la jumatate.
Sigur nu este asigurare de pensie privata.Rascumpararea politei in prmii 5 ani de la incheiere va face sa pierdeti mult din suma depusa. Apoi aceasta suma incepe sa creasca.La scadenta veti primi minim suma asigurata si plus partea care vi se cuvine din profitul obtinut de pe urma investitiilor rentabile facute. Totul este sa aveti rabdare si sa va dea Dumnezeu sanatate!

Alte discuții în legătură

Contributia la pensia privata facultativa este sigura? nicoleta1975 nicoleta1975 Contribui de cativa ani buni la pensia privata de viata [EDITAT], dar am auzit persoane care s-au retras inainte de termen si au avut surprize in sensul ca nu ... (vezi toată discuția)
Polita de investitii ineficienta uditza uditza Am incheiat acum vreo 5 ani o polita de investitie (Capital se numeste) la AIG. Nu stiu cum de m-au prins, m-au vrajit cu sumele mari, cu procente fantastice ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)