avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare pensie privata
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare pensie privata

buna ziua!
acum 5 ani am incheiat un contract cu o firma de asigurari pt a beneficia de pensie privata, contract pe 23 ani de cotizare.. , pana acum cotizand cam 10000lei.
am vrut sa renunt la acest contract si mi s-a comunicat ca as primi inapoi cam 5000lei.
inteleg ca nu respect un contract pe care l-am semnat, dar banii mei au stat la ei totusi. in contract nu scrie de penalitate de 50%, ci este specificat un calcul din care nu inteleg nimic pt ca nu se aplica unei sume. nici consultantul firmei de asigurari nu a putut sa explice...
inainte de a semna acest contract am intrebat si despre acest aspect si mi s-a spus ca ar fi vb de o penalitate de cam 8%
nu am o problema neaparat ca primesc atat de putin inapoi, ci cu faptul ca nu stiu de ce.
asa ca apelez la cunostintele dvs in materie de astfel de contracte, poate ma lamuresc
multe multumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters76710 , utilizator 09:34, 27 Februarie 2010
La maturitatea unei astfel de polite,suma care se primeste este egala cu valoarea contului.Suma asigurata este garantata in caz de deces.In cazul nefericit al decesului,daca valoarea contului este mai mare decat suma asigurata,maximul se acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la pensia privata facultativa este sigura? nicoleta1975 nicoleta1975 Contribui de cativa ani buni la pensia privata de viata [EDITAT], dar am auzit persoane care s-au retras inainte de termen si au avut surprize in sensul ca nu ... (vezi toată discuția)
Polita de investitii ineficienta uditza uditza Am incheiat acum vreo 5 ani o polita de investitie (Capital se numeste) la AIG. Nu stiu cum de m-au prins, m-au vrajit cu sumele mari, cu procente fantastice ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)