avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general amortizare casa marcat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

amortizare casa marcat

Citesc cu deosebit interes problemele abordate in "avocatnet", acu m-am confruntat si eu cu o mica problema, casa de marcat.
Este obligatoriu amortizarea casei de marcat luata pe PFA, sau se poate scadea direct prin cheltuieli. Daca este obligatoriu cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: cornelandra , utilizator 17:01, 26 Februarie 2010
este obiect de inventar si nu se amortizeaza daca are valoare mai mica de 1800 lei
Va multumescca mi-ati raspuns.
Am trecut valoarea de 680 ron la cheltuieli iar inspectorul fiscal , cu ocazia controlului la 5 ani , a scos valoarea din cheltuieli ( a radiat suma fapt care a contribuit la o amenda consistenta), zicand ca aceasta valoare trebuie amortizata progresiv pe o durata de 5 ani.
Raspusul d-voastra ma pune pe ganduri deoarece valoare nu depaseste 1800 ron, ebiect de inventar este si ramane, deci poate fi trecuta la cheltuieli in mod normal, deoarece o folosesc numai in activitatea din firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creditare intreprindere individuala oprea alina oprea alina buna. am o intrebare referitoare la creditarea intrepr.indiv. cu numerar la inceputul activitatii. se trece aceasta creditare si in registrul jurnal de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare computere amalianeag amalianeag Am cumparat subansamble second-hand pentru calculatoare, din care IT-ul o sa faca 2 computere. Cum sa fac, sa inregistrez piesele in ct de materiale, le scot ... (vezi toată discuția)
Înfiinþare "persoanã autorizatã" (profesie liberalã) TheoDillmann TheoDillmann Bună ziua, Am antamat astăzi înregistrarea la ANAF ca traducător autorizat, depunând formularele 070 şi 220. Cam peste o săptămână voi primi un ... (vezi toată discuția)