As fi recunoscator cu un sfat legat de o posibila problema juridica. Am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un imobil, cu persoana care a construit imobilul. Contractul e scris de mana si contine informatii legate de modul de plata stabilit in comun, e semnat de ambele parti si de 4 martori. Nu sunt trecute clauze legate de penalitati in cazul razgandirii uneia dintre parti.
Problema e ca vanzatorul ar vrea sa se razgandeasca si as vrea sa stiu daca poate face asta unilateral.
Toate platile au fost facute prin banca, deci avem evidenta fiecarui transfer in parte. Momentan nu sunt in Romania. Daca nu va cer prea mult, puteti sa imi spuneti ce trebuie sa fac pentru a promova actiunea juridica?
competenta apartine instantei de la locul situarii bunului imobil.
eu nu va recomand sa va reprezentati singur intr-un astfel de dosar, macar consultati un avocat care sa va ajute la redactarea cererii.
Inscrisul intocmit de dvs are valoarea unui antecontract de vanzare cumparare.
din cele expuse mai sus, rezulta ca dvs. ati achitat pretul iar promitentul vanzator refuza sa incheie actul in forma autentica.
Parerea mea este sa formulati o notificare prin care sa ii puneti in vedere sa se prezinte intr-o anumita data si ora la un BNP in vederea incheierii actului in forma autentica, daca nu se prezinta puteti formula o actiune prin care instanta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare cumparare.
Taxa de timbru se calculeaza in functie de valoarea imobilului.
Ar fi indicat sa va reprezinte un avocat. Succes
Multumesc pt raspuns. Plata nu s-a facut inca integral, insa ratele au fost platite la termen, exact cum au fost trecute in antecontract. Termenul de plata finala e la sfarsitul anului 2010.