avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neclaritati contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neclaritati contract individual de munca

Buna ziua

Speta ar fi urmatoarea: Lucre la o firma din 1 decembrie 2009, insa pe contractul individual de munca este trecuta data de incepere 1 februarie 2010.Mi-au spus ca firma de contabilitate- nu au resurse umane-cu care colaboreaza a ajuns tarziu la camera de munca si asa m-au putut trece.La pct B.obiectul contractului este trecut ,,prestarea muncii si plata salariului,, , desi eu sunt reprezentant vanzari, iar la functie este trecuta cea din diploma de absolvire, desi activitatea mea este cea de vanzari.salariu brut este cu 2 mil mai mare decat cel net, nu ar fi trebuit sa fie mai mare? sau e in functie de ce meserie am trecuta pe contract? Au dat afara o persoana care la fel avea pe contract functia din diploma de absolvire nu cea de reprez.vanzari, si din discutiile lor am inteles ca daca il treceau ca reprezentant vanzari trebuiau sa desfiinteze postul, asa l-au putut da afara usor.Am carte de munca trimisa la contabilitate

Ce pot face ca sa am actele in regula? daca e ceva in neregula

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:42, 27 Februarie 2010
1. Data angajarii este o pb in sensul ca cele doua luni lipsa va afecteaza vechimea, daca doriti rezolvarea acesteia, trebuie sa faceti sesizare la ITM.
2. La pct B, este in regula, acesta este obiectul unui contract de munca, indiferent de functia pe care o aveti, prestarea muncii in schimbul unui salariu, si asa se trece pe formularele de contract.
3. In general diferenta dintre salariul brut si net creste direct proportional cu valorile acestora. Daca aveti un salariu net de 7 mil, de ex, salariul brut aferent este mai mare cu aprox 2,5 mil, si tot asa. Dar pt un salariu net de 6 mil, salariul brut este intradevar 8 mil..daca acesta este cazul dvs, atunci este corect. In orice caz, gasiti pe net calculatoare online de salarii, si puteti verifica singur daca sunt corecte valorile dvs. Oricum, salariul este in functie de meserie doar prin prisma calificarii (sal de necalificat este 600 ron, calificat cu studii medii 720, calificat cu studii superioare 1200), dar reprezentant vanzari este o functie si nu o meserie data de o diploma.
4. Functia de repr.vanzari exista in nomenclatorul ocupatiilor si ar fi putut sa o foloseasca, nu ati mentionat ce diploma aveti dvs si este cam ambigua situatia..
Din relatarea dvs. inteleg ca ati prestat munca la negru ceea ce nu este tocmai in ordine pentru angajator.

Pe langa CIM nu aveti si o fisa de post?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema functie - salariu Vioreld Vioreld salutare. iata problema care o am: un salariat fara studii superioare, care a facut in 2004 un curs finalizat printr-un certificat de absolvire in 2004 ... (vezi toată discuția)
Salariul minim camellia_camy camellia_camy Va rog din suflet daca puteti sa ma lamuriti intr-o problema:sunt reprezentant vanzari la o firma de tamplarie termopan si as dori sa stiu care este salariul ... (vezi toată discuția)
Calificat sau necalificat? laurentiaghinea laurentiaghinea Sunt angajata ca operator mase plastice de 2 ani la o societate,am absolvit liceul de constructii masini,cu diploma de bac si meseria de mecanic masini si ... (vezi toată discuția)