avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conventie absolvent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conventie absolvent

sunt angajata conventie pentru absolventi de studii superioare si vreau sa stiu daca sefa mea ma poate da in concediu fara plata dupa bunul ei plac fara acordul meu , in conditiile in care eu deja am fost o luna in concediu fara plata in acest an. si care este perioada maxima in care ma poate tine in concediu fara plata .va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:00, 28 Februarie 2010
Daca sunteti angajata prin cobnventie civila nu vi se aplica prevederile codului muncii, deci in executarea conventiei nu poate interveni concediul fara plata
1. Angajatorul are conventie incheiata cu AJOFM, in baza careia v-a angajat pe dvs. (cu contract individual de munca) si primeste o suma de bani lunara.
2. Daca va trimite in CFP nu mai primeste acei bani, prevazuti in conventie.
3. Concediul fara plata se acorda la cererea salaritului, pentru rezolvarea unor probleme personale. Durata acestuia este prevazuta in CCM aplicabil sau se negociaza intre salariat si angajator.
4. Angajatorul nu va poate obliga sa intrati in concediu fara plata.
5. In CCMUNN pe anii 2007-2010 exista o prevedere de intrerupere a activitatii pe termen limitat:
ART.43. (1) Angajatorul va asigura conditiile necesare realizarii de catre fiecare salariat a sarcinilor ce ii revin, in cadrul programului zilnic de munca stabilit.
(2) In situatia in care angajatorul nu poate asigura pe durata zilei de lucru, partial sau total, conditiile necesare realizarii sarcinilor de serviciu, el este obligat sa plateasca salariatilor salariul de baza pentru timpul cat lucrul a fost intrerupt.
(3) In cazuri exceptionale, cand din motive tehnice sau din alte motive activitatea a fost intrerupta, salariatii vor primi 75% din salariul de baza individual avut, cu conditia ca incetarea lucrului sa nu se fi produs din vina lor si daca in tot acest timp au ramas la dispozitia unitatii. Prin negocieri la nivelul unitatii sau institutiei se va stabili modul concret de realizare a prevederii de a ramane la dispozitia unitatii, prezenti in incinta unitatii in asteptarea reluarii activitatii sau la domiciliu, de unde sa poata fi convocati de unitate.
(4) In cazurile prevazute la alin. 3, salariatii beneficiaza si de celelalte drepturi prevazute de lege pentru astfel de situatii.
(5) In cazul in care din motive obiective este necesara reducerea sau intreruperea temporara a activitatii, pentru maximum 15 zile pe an, cu obligativitatea reluarii ei, unitatea, cu acordul sindicatelor, poate acorda concediu fara plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii fara plata stabilite prin aga niki27 niki27 Se poate ca si angajator sa satbilesc prin AGA reducerea timpului de munca la 3 zile pe saptamana iar 2 zile salariatii sa fie in concediu fara plata (din ... (vezi toată discuția)
Somajul tehnic iftimie.mihaela iftimie.mihaela Stimate domnule Valeriu Tudor, Ma numesc I. Mihaela si lucrez in cadrul unei firme private ( industria chimica). Firma are 700 de angajati printre care si ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata in loc de concediu legal de odihna daniel_toma daniel_toma Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Am efectuat 15 zile din concediul de odihna legal (dintr-un total de 24). Societatea la care ... (vezi toată discuția)