avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Îmi pot recupera,prin justiþie,reþinerile din ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Îmi pot recupera,prin justiþie,reþinerile din salariu pentru cã am girat pe cineva care nu ºi-a plãtit datoriile?

SUMAR:
Pornind de la incredinţarea că toţi oamenii sunt "oameni",am girat un "prieten"la un C.A.R.
Deşi suma iniţial împrumutată era de 5000 lei(RON),din care s-au primit în mână efectiv 3700,din cauza neplăţii ratelor stabilite,după 5 luni de la data împrumutului, suma datorată CAR-ului a ajuns la suma de 5600 lei.
Datorită faptului că sunt unic girant mi s-a impus proprire pe salariu.Am plătit astfel aproape întreaga sumă datorată după recalculare.
De la debitor am recuperat parţial banii,iar pentru suma restantă am înaintat acţiune judecătorească.
ÎNTREBÃRI:
-am şanse să am câştig de cauză?
-CAR-ul nu a abuzat în acţiunea de recuperare,impunând proprire pe salariul meu în loc să încerce o executare silită a debitorului?
-dacă răspunsurile cer explicaţii legislativ-bancare ,poate cineva să mă îndrume cu vreo adresă care poate să mă lămurească?
27.02.2010 Mulţumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 17:02, 1 Martie 2010
Aveti sanse 100%.
CAR-ul putea mai intai sa urmareasca debitorul initial si abia ulterior sa va execute pe dumneavoastra in calitate de girant.

In ceea ce priveste sansele de reusita aveti toate sansele :yeah:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant intr-un contract de imprumut la c.a.r. razarvescan razarvescan Buna ziua. Va rog, daca se poate, sa ma ajutati intr-o problema. Acum trei luni am girat un coleg de servici pentru un credit la C.A.R.-ul companiei la care ... (vezi toată discuția)
Am platit ca girant; imi pot recupera banii de la titular? florinmarginean florinmarginean Buna, as vrea sa ma ajute cineva daca e posibil. In urma cu doi ani am fost girant la cineva si nici in momentul de fata nu mi-am recuperat banii. Ce sa fac, ... (vezi toată discuția)
Girant credite Costin1 Costin1 Sotul meu a fost inselat de un coleg de servici si pus garant in 4 credite la 3 C.A.R-uri impreuna cu alti 2 garanti , si la o banca , l-a convins pe sotul meu ... (vezi toată discuția)