avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort neipartasit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort neipartasit

cum pot sa aflu de pe net daca sotul meu a bagat actele pentru divort

Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 16:44, 28 Februarie 2010
da, ar fi pacat sa va despartiti, mai ales daca ziceti ca aveti si un copil impreuna... oricum, va incurajez sa nu divortati, dar vedeti ce mai puteti face...poate reusiti
va dorim succes si multa intelepciune

sper ca macar de dragul piciului nostru sa nu trecem prin asa ceva iar daca crede-ti ca ma pute-ti ahuta chiar si cu o vorba in astfel de momente mi-ar prinde bine
puteti afla de existenta acestui dosar de pe situl instantei care este competenta sa judece cauza ,la care a fost depusa cererea de chemare in judecata .la sectiunea dosare prin simpla tastare a numelui sotului dvs
Desfacerea casatoriei are loc la cererea unuia sau a ambilor soti, pentru motive temeinice (asa zice legea)...
Aceste motive temeinice ar fi: parasirea nejustificata a domiciliului conjugal imputata paratului; adulterul, violenta, incompatibilitatea fiziologica, boala incurabila a unuia dintre soti ascunsa celuilalt sot la incheierea casatoriei, lipsa nejustificata a consimtamantului la raportul sexual, atitudinea necorespunzatoare a unuia dintre soti manifestata prin violenta fizica sau de alta natura, boala incurabila grava de care sufera unul dintre soti, necunoscuta celuilalt sot la incheierea casatoriei, facand imposibila coabitarea acestora; pedeapsa privativa de libertate a unuia dintre soti; destramarea vietii de familie dovedita de manifestari imorale; separatia in fapt imputabila paratului.

Ideea centrala este ca poate divorta daca aceasta ii este dorinta. Si, sa presupunem ca reusiti sa opriti – in instanta – desfacerea casatoriei... Credeti ca el isi va schimba atitudinea? Cred ca din contra: ”obligat” sa accepte o casatorie viata alaturi de sot ar deveni si mai putin placuta... nu doar pentru dv ci si pentru copil.

”Am bagat actele” poate insemna si un ”fel” de santaj sentimental. Trebuie sa aiba anumite motive, pe care le considera serioase, daca chiar doreste sa divorteze.

Ca sotie puteti afla daca exista un astfel de dosar si daca mergeti la judecatorie – registratura – si intrebati... daca X a inaintat o cerere de divort (sunt mai multe sanse de a afla astfel decat pe Internet).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot divorta? irineagu irineagu Se poate divorta daca nu sunt decat 2 luni de la cununia civila?Va multumesc frumos! (vezi toată discuția)
Care sunt pasii de urmat pt a divorta? giorgi17 giorgi17 Buna ziua, sunt casatorita de 1 an, eu si sotul meu locuim in casa parintilor lui, nu avem bunuri comune. Eu am un cdredit facut pe numele meu. Cu cateva ... (vezi toată discuția)
Culpa...comuna sau exclusiva ralu_2008 ralu_2008 in afara de probele pe care le administreaza, exista un temei legal in functie de care judecatorul sa aprecieze desfacerea unei casatorii din culpa comuna sau ... (vezi toată discuția)