avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheierea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheierea contractului de munca

Buna ma numesc Ana Maria si pana azi am fost director adjunct la un magazin de haine iar azi dupa ce zilele trecute un coleg a gresit ceva mi sa pus in vedere sa imi dau demisia si daca vreau sa mai stau 30 de zile preaviz sau sa ma concedieze pe motiv ca eu raspund de angajati tin sa mentionez ca am avut contract incheiat pe perioada nedeterminata si sau implinit 11 luni de cand lam semnat
As vrea sa stiu daca sa procedat corect si ce as putea eu sa fac dat find ca nu a fost o gresala grava si nu am facuto eu ci sa intamplat pe tura mea
Cel mai recent răspuns: crimson , utilizator 11:26, 1 Martie 2010
Demisia nu se cere ci se da.Adica este un act unilateral si personal de vointa.
Asteptati ca angajatorul sa faca el primul pas si dupa aceea contraatacati.
Toata strategia dv. trebuie raportata la actiunea lui.
Mai reveniti ca aveti sanse bune.
Si daca angajatorul a aflat ca sunt insarcinata in prima luna si vrea sa scape de mine acum ce pot face
In cazul acesta, cat mai repede posibil il anuntati in scris asupra starii dvs de graviditate. In scris inseamna in mod obligatoriu o hartie redactata de dvs prin care ii aduceti la cunostinta ca sunteti insarcinata la care anexati dovada medicala luata de la medicul specialist sau de lamedicul de familie.
Ulterior va fi foarte greu sa mai fiti concediata.
Va recomand sa studiati OUG 96/2003 actualizata privind protectia maternitatii la locul de munca. Dati o cautare pe internet dupa numarul si anul ordonantei, o veti gasi sigur. Daca nu va descurcati, imi trimiteti un pm si va pot trimite documentul prin email.
Multa sanatate!
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
crimson, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva anemarybella anemarybella Buna sunt Ana Maria director adjunct la un magazin dintr-un lant de magazine de haine cu capital si patroni straini iar ieri unul dintre directori de pe ... (vezi toată discuția)
Concediere femeie insarcinata ser192 ser192 Buna ziua, As vrea sa stiu daca,te pot da afara din firma(se fac restructurari)daca sunt insarcinata in 4 saptamani. Ma puteti ajuta va rog cu un sfat ... (vezi toată discuția)
Indemnizație Bbianamaria Bbianamaria Eu lucrez de aproximativ 3 ani de zile într-un coafor . Acum 3 luni am rămas însărcinată . Sefa mea mi-a propus sa intru in șomaj . Eu am salariul pe ... (vezi toată discuția)