avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajare someri
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajare someri

Exista o limitare de timp in ce priveste reangajarea unor someri la aceeasi unitate?
Cel mai recent răspuns: romicichi , utilizator 14:57, 4 Martie 2010
L53/2003 ART. 72
(1) Angajatorul care a dispus concedieri colective nu poate face noi incadrari pe locurile de munca ale salariaţilor concediati timp de 9 luni de la data concedierii acestora.
(2) în situaţia în care în aceasta perioada se reiau activităţile a căror încetare a condus la concedieri colective, angajatorul are obligaţia de a transmite salariaţilor care au fost concediati o comunicare scrisă în acest sens şi de a-i reangaja pe aceleaşi locuri de munca pe care le-au ocupat anterior, fără examen sau concurs ori perioada de proba.
(3) Salariaţii au la dispoziţie un termen de maximum 10 zile lucrătoare de la data comunicării angajatorului, prevăzută la alin. (2), pentru a-şi manifesta în scris consimţământul cu privire la locul de munca oferit.
(4) În situaţia în care salariaţii care au dreptul de a fi reangajati potrivit alin. (2) nu isi manifesta în scris consimţământul în termenul prevăzut la alin. (3) sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca rămase vacante.
romicichi a scris:

Exista o limitare de timp in ce priveste reangajarea unor someri la aceeasi unitate?


La ce va referiti?
este vorba despre concediere individuala cf. art.65, alin. 1 din Codul Muncii.
Nu exista termen in situatia dvs.,asa cum s-a aratat mai sus prevederea este pentru concediere colectiva.
Nu exista termen in situatia dvs.,asa cum s-a aratat mai sus prevederea este pentru concediere colectiva.

Alte discuții în legătură

Conditii reangajare dupa o concediere colectiva stefania.ispirescu stefania.ispirescu Ma intereseaza care sunt conditiile de reangajare a unui angajat la firma de la care a fost disponibilizat prin concediere colectiva (inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca Patroi Sebastian Patroi Sebastian Am avut calitatea se salariat cu CIM pe perioada nedeterminata pana la 31.12.2009, cand societatea la care lucram a efectuat concedieri colective. La acea data ... (vezi toată discuția)
Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)