avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la locul de munca dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la locul de munca dupa materinitate......!!!

Buna,

Am si eu o mica intrebare: dupa maternitate esti obligat sa te intorci la locul de munca de la care ai plecat? Deoarece am auzit ca trebuie sa lucrezi 6 luni, astfel nu sunt mentionati in cartea de munca cei doi ani de maternitate, este adevarat?
Cel mai recent răspuns: Miluca Boldan , utilizator 09:24, 4 Martie 2010
Nu trebuie sa vi se plateasca 100% din salariu timp de minim 6 saptamani, ci se compenseaza diferenta dintre salariul lunar brut si indemnizatia de maternitate (adica 15% din salariu).
Aceasta suma se acorda in urma cererii pe care o depuneti la angajator.
Daca nu v-o acorda puteti face o sesizare la ITM.
:">, Asta inseamna 100% net, adica 85%+ 15%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)
Salariu pt nastere bianca26 bianca26 buna ziua. sunt angajata in 2 locuri de munca si am nascut de curand. doresc sa fac o cerere la ambele locuri de munca pt acordarea acelui salariu ajutor, ... (vezi toată discuția)
Calcul completare 15% / salariul bonus cf art. 51 si art. 66 din ccmunn 2007-2010 brotacel1 brotacel1 Buna ziua, Lucrez la o firma de 10 ani si momentan ma aflu in concediu prenatal de la 1 mai 2009. O data cu depunerea concediului prenatal am depus si ... (vezi toată discuția)