avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Discriminare
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Discriminare

Buna ziua

Sunt un tanar de 25 de ani, si acum 2 ani am terminat facultatea de Moase (4ani), si sunt licentiat ca moasa. Facultatea am terminat cu rezultate foarte bune. De 2 ani de zile incerc sa caut un loc de munca in strainatate in domeniul ce am terminat. Nu gasesc.
Oferte sunt nenumarate, dar in majoritatea cazurilor deja este specificat ca se accepta aplicatii de la persoane de sex masculin.
Ma intreb, de ce ???
Nu este o discriminare???
Pot sa dau in judecata firmele care nu imi accepta dosarul pentru ca sunt de sex masculin?
Nu am terminat o facultate ca sa fiu descriminat, la urma urmei majoritatea ginecologilor sunt barbati... si cine e pregatit bine profesional, face o treaba buna.

Multumesc mult pentru un eventual raspuns.
Cel mai recent răspuns: 7noiembrie , utilizator 22:12, 2 Martie 2010
firmele respective sunt niste intermediari.. ele se supun cerintelor firmelor de afara..criteriile sunt stabilite de cei din afara.. dar daca aveti cum sa dovediti discriminarea da, se poate actiona in judecata o firma de intermediere forta de munca ce va da da in scris un astfel d e raspuns
Din nefericire, firmele care au nevoie de forta de munca,au o anumita politica de angajare si o transmit firmelor intermediare care fac angajari pentru acestea,in urma unui contract legal.
Eu sunt de aceeasi parere cu domnul avocat Petre.In mod normal nu ar trebui acceptate contracte in conditii de discriminare insa...trebuie sa dovediti discriminarea.
Pe de alta parte si firmele ar avea dreptul sa isi aleaga angajatii, dar, este cam discriminatorie situatia...

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am inceput o facultate, am si terminat-o, dar pe diploma scrie altceva decat cea ce mi s-a promis 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua. Sunt din Targu Mures. In 2004 m-am inscris la Facultatea de Medicina -specializarea Moase (asa scria si pe carnet, si pe adeverinte, peste tot) ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale, asistent medical principal cu studii superioare ramunna ramunna Buna ziua. Sunt asistenta la obstetrica ginecologie cu grad principal. Din anul 2001 ocup functia de asistenta sefa iar vechimea totala in munca este de 33 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mobilizare obligatorie în caz de război VasiLiescu VasiLiescu Bună ziua. Având în vedere că s-ar putea ca România (NATO) să intre intr-un conflict armat cu Rusia , doresc o dezbatere cât se poate de liberă și ... (vezi toată discuția)