avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament!!!

situatia este urmatoarea: tatal meu a dobandit prin testament semnat de proprietar dar redactat de catre si in prezenta unui notar, un apartament. Sotia proprietarului decedat, acesta a facut acte de succesiune dupa dumneai dupa care a incehiat testmaentul mentionat mai sus.Intre timp a decedat si dumnealui. De mentionat ca cei doi nu au avut copii.Singurele rude ale acestora sunt 1 frate al barbatului si 2 ai sotiei.Precizez ca acestia stiau de intentiile barbatului si si-au dat acordul.Acum dupa decesul fostului proprietar,tatalui meu i s-a eliberat un certificat de mostenitor pe baza testamentului (testamentul nu a fost contestat,insa nu putem elimina inca aceasta posibilitate).Intrebarea mea este: ce si cum putem face pentru a elimina orice modalitate de contestare si/sau atac a testamentului si certificatului de mostenitor?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 09:16, 4 Martie 2010
ma puteti indruma mai departe?

Daca testamentul nu e scris in intregime, semnat, datat de mana destatorului acesta e nul absolut.
(acestea sunt conditiile ad validitatem ale testamentului olograf ).
Acest act e esentialmente revocabil.Dupa deschiderea succesiunii prin moarte, in termen de 3 ani de la acest moment , mostenitorii rezervatari se pot adresa judecatoriei in a carei raza teritoriala s-a regasit ultimul domiciliu al defunctului, in vederea intregirii rezervei succesoral, in cazul in care aceasta le-a fost afectata.

Aceeasi soarta o poate avea un act de donatie , in calitate de liberalitate excesiva.Si actul de vanzare cumparare, in consideratie unei donatii deghizate poate fi, de asemenea , anulat.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Trebuie sa mergeti la primarie sa va treaca in rolul fiscal și sa luati legatura cu un cadastrist pentru efectuarea cadastrului si eventual toate demersurile pentru intabulare. Toate aceste operatiuni sunt realizate in vederea opozabilitatii fata de terti ca tatal dvs este noul proprietar.
Dupa aceasta data, puteti sa incheiati contract de vanzare cumparare pe numele dvs.
Eu recomand intotdeauna contract de vanzare cumparare. Cheltuielile notariale sunt aceleasi la donatie si la contract de vanzare cumparare.
Pentru a evita orice fel de probleme pe viitor, cea ma sigura modalitate de a avea imobilul pe numele dvs este contractul de vanzare cumparare.
Dupa aceea, veti urma aceeasi pasi: primarie, intabulare pe numele dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamente-succesiuni Butuc Ioan Butuc Ioan Tatal meu(decedat) mi-a lasat un testament olograf prin care-mi lasa toate bunurile imobile(teren arabil). De asemenea mama(decedata acum 4 luni) mi-a facut un ... (vezi toată discuția)
Donatie de casa. JANCSCI JANCSCI socrul meu a mostenit inpreuna cu fratele lui casa parinteasca.jumatatea lui a donato sotiei mele, ia fiind fica lui,.sotia mea avind inca 4 frati se poate ... (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)