Am o intrebare la care dupa parerea mea cunosc raspunsul insa contabila si cel de la resurse umane ma contrazic.
Conform OUG 2/2006 art.20 exista posiblitatea acordarii unei prime in cuantum de 10% . Am beneficiat de aceasta prima si la data de 31.12.2010 . Exista si OUG nr.6/2007 care este cam aceeasi marie cu alta palarie dar care a fost abrogat in 2009. Avand in vedere ca OUG 2 /2006 a fost in vigoare la 31 dec 2009 , pentru ca nu am gasit nici o abrogare nu este normal ca acest procent sa fie inclus in brut ca suma tranzitorie conform OUG 1/2010?
Haideti sa o luam altfel: art. 48 punctul 43 din legea 330/2009 spune clar ca la data intrarii in vigoare a prezentei legi (n.b. 330/2009) se abroga "Orice alte dispozitii contrare prezentei legi" (care nu au fost enumerate in cele 42 de puncte anterioare). Ori, daca legea 330/2009 spune clar ca toata lumea (contractuali si fp) vor primi 2% din fondul de salarii (si asta din 2011, pentru ca anul acesta nu se aplica art. in cauza), inseamna ca orice dispozitie contrara, printre care si cea cu 10%, este abrogata prin efectul legii.
De ce se face referire la ea? Cine face referire la ea? Cei 10% s-au acordat in 2007 in baza OG 6/2007 (care nu zice nimic de OG2) si in 2008 ca efect al OG 9/2008, nu s-au acordat in baza OG 2/2006. Dvs. incercati doar sa gasiti o "portita a legii" pentru a obtine niste drepturi, insa in acest caz chiar nu vad cum s-ar putea face. Ca sa nu mai zic ca art. 6 din OUG 1/2010, cel cu compensatiile tranzitorii, se refera la drepturi salariale stabilite prin legi sau hotarari ale guvernului, ori OG 2/2006 si urmatoarele, daca nu ma inseala pe mine memoria, sunt ordonante si au alt regim juridic!! (ca tot vorbim de "chichite":)
Ca final...oricum nu noi va dam viza pe salarii ci AJPS-ul:) dvs. treceti cum doriti in situatia transmisa lor si cum vor decide ei, asa va ramane (asta daca nu doriti sa riscati un control inopinat al Curtii de Conturi, in baza Ordinului ministrului muncii 32/2010):):)
Un asemenea raspuns am dorit sa primesc! Multumesc. Eu nu sunt decat un simplu functionar care a ramas singur sa "presteze" in cadrul unui birou ITL al unui orascu aprox 7000 de locuitori. Chiar daca se vorbeste foarte urat despre functionarii la modul general sunt unii care chiar muncesc enorm de mult. Nu-mi ridic o statuie nu este cazul insa este inuman si cei care stiu ce inseamna impozite si taxe si care stiu ce inseamna cca 800 de dosare de executare silita poate inteleg care este volumul de munca. Fluturasul meu de salar mi-a aratat ca luna aceasta primesc 980 de lei. De aceea da.. incerc sa gasesc o chichita la orice..de fapt sa fiu convinsa ca nu sunt si mai mult "trasa"in teapa daca pot spune asa! Am facut referire la OG 6/2007 care trimite la OG 2/2006 pentru ca in ultima versiunea actualizata se face trimitere la acesta daca va uitati la sfarsitul OG 6. In fine..se pare ca asta este! Multumesc inca odata.
Din cate stiu eu, premiile de 10% lunare la functionarii publici nu trebuiau luate in luna decembrie 2010, parca a fost abrogat art. din ordonanţă de legea329/2009.
Prima de vacanta
crimea
Sunt functionar public la o primarie si intrebarea mea este daca in anul 2010 la plecarea in concediu de odihna vom mai beneficia de prima de vacanta
(vezi toată discuția)