avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intarziata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intarziata

Buna ziua! Daca in 1996 s-a dezbatut o succesiune in care s-a impartit un imobil in anumite cote cum se va proceda la descoperirea altor bunuri care au apartinut defunctului. Adica cum se vor imparti? In aceleasi cote sau altfel. Daca mostenitorii refuza sa se prezinte la notar nu se poate face in lipsa avand in vedere faptul ca la succesiunea initiala s-au prezentat si au fost de acord cu aceasta.
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 10:17, 4 Martie 2010
Puteti sa cereti la un notar un certificat suplimentar de mostenitor. Mostenitorii trebuie citati, prezenta insa este facultativa.
Si daca mostenitorii nu se vor prezenta se poate solutiona certificatul suplimentar?
da
Este posibil ca domnul notar sa refuze deschiderea succesiunii suplimentare fara prezenta celorlalti mostenitori? Va intreb asta deoarece domnul notar nu prea are chef de chestii marunte. Am solicitat inocmirea unui contract de vanzare cumparare cu habitatie si dansul a raspuns ca nu face decat cu intretinere. Am mers la alt notar si s-a rezolvat dar acum sunt obligat sa merg la acelasi notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vali_085 vali_085 Buna ziua! Pentru dezbaterea unei succesiuni suplimentare este obligatorie prezenta tuturor mostenitorlior? La primul certificat de mostenitor s-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Succesiune muntean t.i. muntean t.i. in 2000 s-a recurs la o succesiune. A existat un singur mostenitor. In 2007, am descoperit ca defunctul a avut bunuri care, in momentul deschiderii ... (vezi toată discuția)
Vanzare cot indiviza cu un mostenitor decedat vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasa mea detine un certificat de mostenitor dupa decesul sotului ei, care a avut trei copii (ai sotului decedat) din prima casatorie in care s-a ... (vezi toată discuția)