avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT INCHIRIERE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT INCHIRIERE

AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O S.C. PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE CONTACT NU MAI RÃSPUNDE LA TELEFON. CUM POT REZILIA CONTRACTUL ªI DACÃ TREBUIE SÃ PLÃTESC IMPOZIT PENTRU SUME PE CARE LE-AM INCASAT.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:13, 8 Martie 2010
:offtopic: In primul rand nu mai scrieti cu majuscule pentru ca nu se intelege foarte bine.
In al doilea rand pe ce perioada ati inchiriat acel spatiu comercial si ce prevede clauzele contractuale in caz de litigiu?....
1-Rugam respectati regulamentul forumului si nu postati mesajele cu majuscule
2-Rezilierea contractului se poate realiza in conditiile contractual asumate
3-Notificati persoana de contact ,cu termen,in interiorul caruia sa desfasoare formalitatile pe care le apreciati necesare
4-In conformitate cu dispozitiile in vigaore,va revine obligatia sa achitati impozit aferent activitate desfasurata
~ Conținut șters la cerere ~
pentru finante nu este suficient o simpla notificare pentru a face dovada rezilierii contractului.. daca nu a preluat spatiul pana in prezent si nici nu va platit pana acum chiria, e de preferat sa solicitati rezolutiunea contractului de inchiriere nu rezilierea acestuia
avocatPetre a scris:
e de preferat sa solicitati rezolutiunea contractului de inchiriere nu rezilierea acestuia

Ce-ati vrut sa spuneti de fapt? Nu de alta dar singura diferenta intre reziliere si rezolutiune este ca rezilierea priveste contracte cu executare succesiva, in vreme ce rezolutiunea priveste contracte cu executare dintr-o data. Dintre ele, in cazul inchirierii nu poate opera decat rezilierea.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez chiriile platite in anvans? alice_nicole alice_nicole Ne confruntam cu urmatoarea situatie... Am incheiat un contract de inchiriere in anul 2008 pe o perioada de aproximativ 5 ani, contractul urmand a se incheia ... (vezi toată discuția)