avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CONTRACT INCHIRIERE
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CONTRACT INCHIRIERE

AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O S.C. PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE CONTACT NU MAI RÃSPUNDE LA TELEFON. CUM POT REZILIA CONTRACTUL ªI DACÃ TREBUIE SÃ PLÃTESC IMPOZIT PENTRU SUME PE CARE LE-AM INCASAT.
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 21:13, 8 Martie 2010
Multumesc.
Va pot trimite eventual contractul.
CONTRACT DE ÎNCHIRIERE
încheiat astăzi 30.01.2010

I. PÃRŢILE CONTRACTANTE:
- GÃURICI EVA-VICTORIA domiciliat/a in __RªNOV_, str. __I.L.CARAGIALE_, nr. _32_, identificat cu _CI_, seria _BV, nr. _148395_, CNP __2360519083469___, in calitate de PROPRIETAR(LOCATOR)
şi
— Societatea Comercială _ADRIONIS SRL_ având sediul social în _BRAªOV, STR. GENERAL MOCIULSCHI NR. 20, SC. B, AP. 3 înregistrată la Registrul Comerţului _BRAªOV_ sub numărul J/08/1839/19.07.2005, codul fiscal nr. _17796152, având contul curent nr. _____________________________ deschis la ______________________________________, prin reprezentantul legal ŢÎNTEA CLAUDIU-GEORGE
în calitate de CHIRIAª (LOCATAR)

au convenit la încheierea prezentului contract de închiriere cu respectarea următoarelor clauze:

II. OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 1 — Obiectul contractului este obţinerea folosinţei spaţiului comercial cu suprafaţa de 12m2 şi magazie cu suprafaţa de 2m2.
Spaţiul comercial şi magazia închiriate sunt proprietatea exclusivă a PROPRIETARULUI şi sunt amplasate în RªNOV, str. I.L.Caragiale, nr. 32 având destinaţia de MAGAZIN, destinaţie care va fi respectată de chiriaş.
Proprietarul(Locatorul) va putea să controleze periodic, respectiv, la data plăţii chiriei fiecărei luni, bunul închiriat şi dacă acesta este folosit conform scopului pentru care a fost încheiat contractul de închiriere. Acest control se va exercita fără a stânjeni folosinţa bunului de către chiriaş.
III. DURATA CONTRACTULUI
Art. 2 — Durata închirierii este de _12 luni_ cu începere de la data de 01.03.2010 până la data de___01.03.2011__, cu posibilitatea prelungirii prin act adiţional.
IV. PREŢUL ªI MODALITÃŢI DE PLATÃ
Art. 3 — Preţul închirierii, — chiria — pentru folosirea obiectului închirierii este de___400__RON lunar.
Art. 4 — Plata chiriei se va face lunar până la data de __15_ale lunii pentru luna respectivă.
Art. 5 — Neplata chiriei la termen autorizează pe locator să perceapă penalităţi de întârziere de 0,1 % pe zi, întârziere calculată la valoarea chiriei şi să solicite rezilierea contractului şi evacuarea silită a chiriaşului.
V. OBLIGAŢIILE PROPRIETARULUI
Art. 6 — Proprietarul se obligă:
a.) să predea obiectul închirierii descris la art. 1 din contract la data de 01.03.2010 ;
b.) să asigure folosinţa obiectului închirierii pe toată durata contractului.
VI. OBLIGAŢIILE CHIRIAªULUI
Art. 7 — Chiriaşul se obligă:
a) să folosească bunurile închiriate conform destinaţiei care rezultă din contract, respectiv amenajare magazin;
b) să execute la timp şi în bune condiţiuni, pe cheltuiala sa, toate lucrările de întreţinere şi reparaţii;
c) să păstreze integritatea tuturor bunurilor închiriate, să le întreţină în mod corespunzător, să nu le strice, deterioreze sau degradeze;
d) să asigure funcţionarea în deplină siguranţă a instalaţiilor şi să obţină toate avizele prevăzute de lege şi normativele în vigoare (aviz SU, aviz sanitar, aviz de protecţia mediului, aviz ISCIR, aviz evacuare ape uzate etc.);
e) să plătească chiria;
f) să plătească contravaloarea utilităţilor consumate (apă, energie, telefon etc.), plata care se va efectua către proprietar la data primirii facturilor pentru luna respectivă;
g) să asigure paza bunurilor închiriate;
h) la expirarea duratei prezentului contract să restituie bunurile închiriate aşa cum le-a primit;
i) chiriaşul va raspunde de distrugerea totală sau parţială a bunului închiriat care s-ar datora culpei sale.
j) chiriaşul îi va permite locatorului să controleze modul cum este folosit bunul închiriat şi starea acestuia la termenul stabilit în contract.
k) în caz de nerespectare a vreuneia din clauzele contractuale se obligă să evacueze spaţiul în termen de __30__ zile de la data primirii somaţiei scrise a proprietarului.
VII. ALTE OBLOGAŢII
Art. 8 — Proprietarul suportă sarcinile şi impozitele asupra bunurilor închiriate;
Art. 9 — Taxele comunale şi toate utilităţile consumate sunt în sarcina chiriaşului, neintrând în preţul chiriei.
VIII. SUBÎNCHIRIEREA ªI CESIUNEA
Art. 10 — Pe toată durata contractului, chiriaşului îi este interzisă subînchirierea, cesiunea sau orice altă formă de înstrăinare către terţi a bunurilor închiriate.
IX. RÃSPUNDEREA CONTRACTUALÃ
Art. 11 — Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute în acest contract, partea în culpă datorează celeilalte părţi daune.
Art. 12 — Pentru neîndeplinirea de către locator a obligaţiilor care îi revin în baza prezentului contract, chiriaşul va putea fie să plătească locatorului chiria diminuată proporţional cu prejudiciul care i s-a produs, fie să desfiinţeze contractul, situaţie în care locatorul îi va plăti daune în măsura în care i-a produs un prejudiciu.
Art. 13 — Dacă chiriaşul nu îşi îndeplineşte obligaţiile pe care şi le-a asumat în contract, va plăti locatorului daune corespunzătoare prejudiciului produs.
Art. 14 — Contractul se va desfiinţa şi chiriaşul va plăti daunele corespunzătoare dacă prejudiciul pe care l-a produs locatorului este atât de grav încât continuarea contractului nu se mai justifică.
Art. 15 — Pentru nerespectarea totală sau parţială sau pentru executarea defectuoasă a vreuneia din clauzele contractuale, partea vinovată se obligă să plătească daune-interese.
Art. 16 — Forţa majoră, aşa cum este definită de lege, apără de răspundere partea care o invocă, în condiţiile notificării scrise în termen de 5 zile de la apariţia cazului de forţă majoră şi pe bază de certificat eliberat de Camera de Comerţ şi Industrie a României.
X. LITIGII
Art. 17 — Litigiile de orice fel decurgând din executarea prezentului contract de închiriere, se vor soluţiona pe cale amiabilă.
În cazul în care acest lucru este imposibil, litigiul va fi dedus spre soluţionare instanţelor judecătoreşti de drept comun.
XI. ALTE CLAUZE
Art. 18 — ...................................………………….....................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................................…………………..........................
Drept pentru care s-a încheiat prezentul contract de închiriere în ____ exemplare, pentru fiecare parte contractantă.
PROPRIETAR, CHIRIAª,
Reprezentant legal Reprezentant legal
....................... ........................



Mai tinem legatura
Nu cred ca era nevoie sa postati si identitatea partilor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)
Pot sa recuperez chiriile platite in anvans? alice_nicole alice_nicole Ne confruntam cu urmatoarea situatie... Am incheiat un contract de inchiriere in anul 2008 pe o perioada de aproximativ 5 ani, contractul urmand a se incheia ... (vezi toată discuția)