avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Radierea firmelor cu datorii catre stat
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Radierea firmelor cu datorii catre stat

Buna ziua,
Ma numesc Anca Arsenie si impreuna cu sotul meu detin o firma al carei sediu social a expirat din 2008 si ale carei taxe catre stat nu au mai fost achitate de mai bine de un an si jumatate suma ridicandu-se in jurul a 7500 euro. Mentionez ca sediul social era casa parintilor mei cu care am incheiat un contract de comodat pana in data de 1 decembrie 2008. Am inteles ca firma va fi radiata din oficiu de catre Registrul Comertului cat de curand. As dori sa stiu mai multe date despre acest lucru si daca vor fi afectati parintii mei pe al caror nume este casa. Firma nu detine proprietati imobiliare.
Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 17:46, 5 Martie 2010
Judecatorul delegat de la ORC va dispune radierea, dar ANAF poate sa faca opozitie si sa ceara deschiderea procedurii de lihidare ptr a-si recupera sumele.
Daca chiar iti doresti radierea poti sa o lasi asa.....! Daca doresti sa iti salvezi firma si pielea poti depune al ORC un nou contract sau un act aditional de prelungire al aceluiasi ctr.
decizia iti apartine cum iti apartine si raspunderea in caz de intrare in faliment..!
bafta!
laur67
Buna seara.
Vi se va numi în mod sigur un lichidator judiciar ca să vă lichideze firma după dizolvare, având în vedere că înregistraţi datorii considerabile la stat .Se vor analiza cauzele care au dus la insolvenţă şi conform art.79-80 din Legea nr. 85/2006,având în vedere că nu mai aveţi patrimoniu, pentru acoperirea creanţelor fiscale, se vor analiza şi se vor verifica contractele dvs.din urmă cu 3 ani, pentru descoperirea şi anularea celor eventual frauduloase ,care au dus la faliment. Numai după aceste acţiuni,se va propune lichidarea firmei.În mod sigur fiscul nu va accepta dizolvarea firmei foarte uşor având în vedere ca aveţi debite mari la ei.Interesaţi-vă urgent la ORC despre situaţia actuală a firmei. Dacă mai aveţi timp,puteţi alege şi numi dvs.un lichidator judiciar, pentru opţiunea lichidării judiciare voluntare.
În ceea ce priveşte casa părinţilor dvs.,aceasta nu este afectată de insolvenţa dvs. Ea a fost pur şi simplu un sediu,nu o proprietate a firmei.
Poate o să fie şi alte opinii ale altor colegi,pentru o edificare cât mai bună a dvs.despre caz.
Succes.
Am inteles ca firma va fi radiata din oficiu de catre Registrul Comertului cat de curand

De unde stiti ?
Aveti puteri paranormale ??
Prima etapa este dizolvarea la cererea ONRC
Ori va numiti dvs un lichidator ori va cere ANAF (avand o creanta de recuperat) numirea unui lichidator .
Pana la radiere mai e cale lunga ....

Judecatorul delegat de la ORC va dispune radierea, dar ANAF poate sa faca opozitie si sa ceara deschiderea procedurii de lihidare ptr a-si recupera sumele.

pentru laur 67- NU MAI EXISTA JUDECATOR DELEGAT LA ONRC !! in rest nu mai comentez

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere societate in urma hotararii judecatoresti Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! O societate care in septembrie 2012 are o hotarare a Tribunalului Bucuresti in care se stipuleaza ca in baza art. 131/legea 85 privind procedura ... (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare firma carlaparagina carlaparagina Buna ziua, Am un SRL cu activitate suspendata din anul 2010, dupa plata catorva impozite forfetare :( Intre timp nu am mai depus bilanturile anuale si nici ... (vezi toată discuția)
Firma in dizolvare fany22 fany22 BUNA, Am o firma debitoare, am o creanta uriasa pe care ar trebui sa mi-o plateasca, si nu am reusit s-o obtin. M-am interesat la registrul Comertului si ... (vezi toată discuția)