avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... PROCEDURA DE SECHESTRU
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

PROCEDURA DE SECHESTRU

Acum 3 ani am luat un credit de nevoi personale.Dupa primul an am ramas somer iar sotia in concediu de maternitate.Banca a apelat la un executor judecatoresc,a avut loc un proces fara prezenta mea pe care l-au castigat.Acum, executorul bate la usa si ma anunta ca imi face sechestru pe bunuri si pe imobil desi apartamentul si bunurile aferente nu imi apartin mie.Se poate sa puna sechestru pe lucruri care nu imi apartin?eu locuiesc in chirie.Au ajuns chiar sa ma ameninte ca vor veni cu politia si vor sparge usa si vor pleca cu tot chiar daca nu imi apartine.Le da legea acest drept sau e doar o masura de amenintare verbala care sa ma faca sa ii iau in serios?Astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Allynia , utilizator 22:05, 4 Martie 2010
Sechestru se poate pune numai pe bunurile pe care sunteti proprietar.
In imobilul in care stati cu chirie nu poate sa puna acest sechestru insa, poate cere autorizarea instantei sa patrunda in acel imobil unde banuieste ca detineti bunuri al carui proprietar sunteti. De principiu in astfel de situatii atat executorul cat si creditorul solicita la adm.financiara relatii privind bunurile pe care le detine debitorul.
Nu se poate pune sechestru pe un bun care nu este in proprietate! Daca nu aveti bunuri urmaribile poate fi declarata starea de insolvabilitate insa in momentul in care va veti angaja sau dobandii bunuri pe acestea se poate pune poprire/sechestru!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executorul mă amenință că îmi execută silit bunurile pentru care nu am chitanțe din cauza unei datorii a mamei mele, care locuiește la mine. e corect așa ceva? mitik90eco mitik90eco Buna ziua, mama mea locuiește la mine de vreo 10 ani, a avut o rata care nu o mai poate achita și a venit un executor peste noi. Acest executor m-a ... (vezi toată discuția)
Executare silita MihaiMihai67 MihaiMihai67 in cazul in care o banca vrea sa te execute silit, are dreptul sa intre in casa cu forta? Adica iti poate sparge usa si navali inauntru, pur si simplu? Si apoi ... (vezi toată discuția)
Rog suport informational - firme de recuperare ContSters143925 ContSters143925 Buna ziua, va rog sa-mi comunicati care sunt pasii legali pe care trebuie sa-i parcurga o firma de recuperare datorii referitoare la un imprumut de nevoi ... (vezi toată discuția)