avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1357 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... O plangere retrasa, poate fi facuta din nou?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

O plangere retrasa, poate fi facuta din nou?

Buna ziua
Am si eu o problema si nu am primit nici un raspuns pana acum. Poate ma puteti ajuta. O persoana X si-a facut o reparatie la casa (un sistem de scurgere a apelor de ploaie), iar in ziua urmatoare a observat ca vecinul i-a demontat sistemul facut cu o zi inainte. X a facut plangere la politie. Dupa cateva zile mergand pe la politie sa vada ce s-a mai rezolvat cu acea cerere, in urma discutiilor cu politistul, acesta l-a convins pe X sa-si retraga cererea, spunandu-i ca in cerere e de fapt scris ca vecinul i-a stricat sistemul, si ca ca de fapt i-a demontat sistemul de scurgere si atunci nu e caz penal si sa-si retraga plangerea. X asa a facut, cerand sa-l oblige pe vecin sa-i puna inapoi sistemul de scurgere. Cererea prin care X si-a retras palngerea a fost scrisa de politist si semnata de X. La cateva zile, primeste de la procuror hartie ca, pt ca X si-a retras plangerea, nu se incepe urmarirea penala. Mergnd la procuror, X afla ca de fapt in cererea scrisa de politist si semnata de X era trecut ca X nu are nici o pretentie nici civila nici penala fata de vecin, lucru care de fapt nu era asa, pt ca X a solicitat sa-l oblige pe vecin sa-i repare sistemul de scurgere, dar pt ca nu avea ochelarii, X nu a putut scrie nici citi cererea si a semnat ce a spus politistul. Ce poate face acum X?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:29, 6 Martie 2010
In cazul infractiunii de distrugere , actiunea penala e pusa in miscare la plangerea penala prealabila.In cazul unui prejudiciu mare, si in situatiile expres prevazute de lege , distrugerea calificata nu presupune existenta unui asemenea act de sesizare.
Asa incat, in cazul de fata , daca discutam de infractiunea fara consecinte grave, plangerea penala inlatura raspunderea penala, stinge actiunea civila, iar vointa, in acest sens are caracter definitiv , total (cu inraurire si asupra laturii civile ) si neconditionat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Alex_dy a scris:

Am consultat un avocat, dar mi-a spus ca nu se mai poate face nimic, daca cererea de retragere a plangerii a fost semnata de X, X nu mai poate face din nou o cerere.

Asa si este.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune urgent... danny24 danny24 Buna seara, Speta mea este urmatoarea: cineva a comandat un produs prin internet de la mine iar eu am trimis din greseala altceva.Cel \"inselat\" a depus o ... (vezi toată discuția)
Plangere penala din partea unui supermarket minsmindel minsmindel Am spart niste produse intr-un magazin si au facut plangere impotriva mea . Agentul care ma interogat mi-a aratat probele video si photo suma fiind de 600 ... (vezi toată discuția)
Reclamatie politist qeruta qeruta Buna ziua As dori sa stiu si eu unde pot depune o reclamatie unui politist care refuza sa imi dea detalii despre doua dosare.Am depus la politie o ... (vezi toată discuția)